Geleceğin Dans Otoriteleri İçin GAÜ’den 2. Şans

Haberler

GAÜ'DEN

Geleceğin Dans Otoriteleri İçin GAÜ’den 2. Şans

SON BAŞVURU TARİHİ 1 EYLÜL 2016

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Dans Bölümü, 2016-2017 Akademik yılı için geleceğin dansçıları için 2. Bir fırsat sunuyor.

7 Eylül 2016 Çarşamba günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde gerçekleşecek olan 2. Seçmeler için son başvuru tarihi 1 Eylül 2016.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ Dans Bölümü’ne girmek isteyen adayların internet üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra, belirtilen tarih ve yerlerdeki seçmelere katılabilecekleri belirtilen açıklamada, her türlü birikime ve deneyime sahip adayların başvurularının teşvik edilerek değerlendirileceği ifade edildi. Adayların bölüme, potansiyelleri ve programa uygunlukları doğrultusunda kabul edilecekleri bildirilen açıklamada, yetenek sınavlarının adayların düşünsel, artistik, teknikkapasitelerini ve dans alanında kariyer sahibi olabilme potansiyellerinin değerlendirmek üzerekurgulandığı ifade edildi.

Tüm yetenek sınavlarının, bale teknik, çağdaş dans tekniği, yaratıcı çalışma ve doğaçlama aşamalarından oluştuğu bildirilen açıklamada, yetenek sınavı için belirtlenen kurallar ve açıklamalar aşağıdaki gibi sıralandı;

 


  1. Seçmelere katılmaya hak kazanmak için internet sitemizdekibaşvuru formunu eksiksiz doldurup yineinternet üzerinden göndermeniz gerekmektedir.

  2. Yaptığınız başvuruyla ilgili cevap, başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz elektronik posta adresinizegönderildikten sonra, girmek istediğiniz yetenek sınavının tarihini ve yerini internet üzerinden bildirip yerayırtmalısınız. Bu işlemi başvuru kapanış tarihine kadar tamamlamış olmanız gerekmektedir. Onay, yineelektronik posta adresinize gönderilecektir.

  3. Aşağıda belirtilen ülkelerin dışında bir yerde ikamet ediyorsanız ve/veya yetenek sınavlarınakatılamayacak durumdaysanız, seçmelere video yoluyla da başvurabilirsiniz. Bunun için ilk önceinternet üzerinden başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmanız ve göndermeniz gerekmektedir. Videoyolu ile seçmelere katılmanız onaylandıktan sonra Vimeo ya da Youtube kanalına videonuzu sizegönderilen talimatlar doğrultusunda yükleyip linkini performingarts@gau.edu.tr elektronik postaadresine başvuru kapanış tarihine kadar göndermeniz gerekmektedir.


ÖNEMLİ


  • GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu olarak, aday öğrencilerin mecbur kalmadıkları sürece videoyoluyla seçmelere katılmalarını ilkesel olarak benimsemiyoruz; belirtilen farklı ülkelerde vetarihlerde yapılacak olan yetenek sınavlarından birine girmelerini tercih ve tavsiye ediyoruz.Bunun temel nedeni, birebir temasın yanısıra yetenek sınavı sürecini canlı canlı deneyimlemenindeğerine olan inancımızdır.


Yetenek Sınavı günü ise;


  • Kayıt işlemlerini tamamlamak ve sınava hazırlanmak için tüm adayların sınav yerine sınavsaatinden en az 1 saat önce gelmeleri gerekir.

  • Tüm adaylar özgeçmiş ve nüfus cüzdanı/kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmalıdır.

  • Tüm adaylar rahat ve bedene oturan giysiler giymelidir.