GAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Olarak, Gelecek 50 Yıla Hazırlanıyoruz

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Olarak, Gelecek 50 Yıla Hazırlanıyoruz

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu önümüzdeki 50 yılın küresel gereklilikleri doğrultusunda oluşan yükselen iş kolları hacmine göre yapılandırmasını sürdürüyor.

GAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Halin Bareke yapmış olduğu açıklamasında, okulun 2013 Akademik Yılı`nda çalışmalarına başladığını; şu anda bünyesinde anestezi teknikerliği, ameliyathane hizmetleri, tıbbi görüntüleme, tıbbi dökümantasyon, radyoterapi, ilk acil yardım, yaşlı bakım, sağlık kurumları işletmeciliği bölümlerine sahip olduğunu belirtti.

Bereke, gelişme sürecinin, İki bölüm ile başlayıp sekiz bölüme ulaşması ve 2016-2017 Akademik Yılı`nda beş bölümün daha katılması ile sonuç olarak 13 bölüme ulaştıklarını söyledi. Yüksek öğretimde sağlık ile ilgili alanların gördüğü talebe vurgu yapan Bereke, aynı zamanda GAÜ`nün arz ve talep konusundaki özel başarısını vurguladı.

Bereke açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“Yüzü geleceğe dönük, meslekler grubuna dahiliz. Türkiye`de olmayan bir bölümün; Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Teknikerliği Bölümü`nün öncelikle YÖDAK onayını aldık.    Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu önderliğinde bu bölümü açıyoruz. Fizyoterapi dalında, programı 2 ve  4 senelik olarak öngördük. Eczane hizmetlerini, bambaşka yöntemler ile ele alacak mezunlarımızın olacağı Eczacılık Bölümü ilk senesini başarı ile tamamladı. Üniversitemizin sağlık yatırımları yükseldikçe, en alttan en üste kadar her kademede, insan ve kalifiye eleman yetiştirmeye başladık. Heyecanımızı kaybetmeyeceğimiz tek işimizi yapıyoruz. Tüm öğrencilerimizin çok bilgili olması, çok iyi pratik öngörülere sahip, ve sağlık alanında çalışabilecek ruhsal ve fiziksel özelliklere sahip olabilmesi için tüm gücümüz ile çalışıyoruz.” dedi. 

“Doğasında uygulamalı bilimler, öğrencilerin uygulama alanlarında tecrübe kazanması ile öğrenci, öğretmen ve laboratuvar üçgeninin iyi biçimde biraraya gelmesi ile yükselir. Bu yüzden bir öğrenci ne kadar tecrübe kazanırsa o kadar kendine güven kazanır.”diyen Bereke, “Özellikle meslek liselerinden gelen öğrencilerimiz yarattığı farkı, diğer liselerden gelen öğrencilerimize hızla adapte ediyoruz. fark yaratıyor. Tüm öğrencilerimizin altyapısını aslında mesleklerine duyacakları sevgi ile teçhiz ediyoruz. Çünkü, biliyoruz ki; Sağlık kuruluşlarının başarı istatistikleri, mesleklerini en üst düzeyde bilgi ile yaparken, çalışanların yaptıkları işe ve insana duydukları sevgi ile doğru orantılıdır. Sağlık yatırımları ile gündemde olan donanımlı `bir üniversitede`, huzurlu `bir kampüste` geleceğin mesleklerinden birisini seçecek yeni öğrencilerimizi şimdiden sevinç ile selamlıyoruz.” dedi.