Amerikan Koleji 8. Sınıf Öğrencileri Görkemli Bir Tören İle Mezun Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji 8. Sınıf Öğrencileri Görkemli Bir Tören İle Mezun Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bağlı Amerikan Kolej, 19’uncu 8.inci sınıflar mezuniyet töreni GAÜ Başkan Vekili Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yöneticiler Kurulu Üyesi ve Okullar Grubu Başkanı Ferdiye Ersoy, Okul Koordinatörleri, Müdürler aileler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Ortaokul eğitimi süresince elde etmiş oldukları mezuniyet ortalamaları en yüksek öğrencilere ödüllerini GAÜ Okullar Grubu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferdiye Ersoy ve okul müdürü Aysu Balkanlar verdi. GAU Okullar Grubu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferdiye Ersoy ödülleri vermeden önce öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ‘’Sizler eğitiminizde yeni bir sayfa açıyorsunuz, bu sayfa geçmiş sayfa kadar çok önem arzetmektedir. Bu süreçten sonra yetişkinler olarak üniversiteye gideceksiniz dolayısıyla bu dört yıl  uluslararası sınavlara hazırlanarak ve sadece akademik değil kültürel ve spor aktiviteleriyle de geliştirmeye devam edeceksiniz’’ dedi. Birinciliği Keriman Zaifoğlu ve Merve Güneyhan paylaşırken, üçüncü Gülay Borucu, dördüncü Günseli Erdem oldu. Ödül töreninden sonra ailelerde sahneye alınarak hatıra fotografı çekildi. Öğrenciler duygu ve düşüncelerini anlatıldı.

Mezuniyet töreninde Müdür Ödülü, okuluna yüksek bağlılık ve en iyisini elde etmek için çaba gösteren, diğer öğrencilere de iyi bir örnek olan öğrenci, Selin Cansever’e okul müdürü Aysu Balkanlar tarafından verildi.

8.nci sınıf sorumlusu Görkem Erinç konuşmasında öğrencilere bir üst sınıfa geçtikleri bu dönemdebaşarı diledi.

Törende, Spor Ödülü GAU Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar tarafından sporda gösterdiği üstün yeteneklerinden dolayı Saffet Özmenek’e verildi.

Basketbol ödüllerini, GAU Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Olgun Üstün tarafından Can Mehmet Galatyalı,Çığıl Güvensoy,Ege Emirhoca, Kayan Şenova ,Selin Cansever’e verildi.

Futbol ödüllerini GAÜRektörü, Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından Alican Gül,Billy Goodwin,Derin Coşar,Dilan Erken,Hakan G. Koçak,Timur Mehmet’e verildi.

Atletizm ödülleri, GAU Okullar Grubu Koordinatörü Berna Yılmazoğlu Özdoğa tarafından Cameron Park,Hilal Kutlu,Leyla Halvacı,Melek Gökcen Ceylan,Yağmur Köse verildi.

Masa Tenisi ödülleriGirne Amerikan Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Orçun Kamalı tarafından Dilayda Tuğcan,Dila Mercan’a verildi.

Eskrim ödülleri,MEB Milli Günler Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şube Sorumlusu Levent Ilgın tarafından Dominik Gale,Günseli Erdem,Özer Karanfiller‘e verdi.

 

8.nci sınıf öğrencilerinden bir grup  “Mezuniyet Günü” isimli şiiri ve Selcan Cansever “Graduation” şiirini okudu.Öğrencilerin hazırladıkları  “Chicago” isimli müzikal’den bir kesit sunuldu.8. sınıf öğrencilerinden Yeliz Durmuş’tan piyano ve Aslı Önder’den keman dinletisini yapıldı.