İngiliz Dili Eğitiminde Teknoloji Müfredata Entegre Edilmeli

Haberler

GAÜ'DEN

İngiliz Dili Eğitiminde Teknoloji Müfredata Entegre Edilmeli

Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu ve Pearson Education işbirliği ile “İngilizce Dil Eğitiminde Teknolojinin Kullanımı” konulu konferans GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşti.

GAÜ Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda bu yıl 3.cüsü düzenlenen ELT Konferansında İngiliz dili eğitiminde yeni yaklaşımlar irdelendi. Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Ferdiye Ersoy’un açılış konuşması ile başlayan konferansa Pearson Education ELT eğitmeni olan Denise McQueen Özdeniz ile Pearson Eğitmeni Sezgi Yalın konuşmacı olarak katıldı. “İngilizce Dil Eğitiminde Teknolojinin Kullanımı” konulu konferans GAÜ TV’den canlı yayınlandı.
“Eğitimde Teknoloji Kullanımı Çok Önemli”

Günümüz eğitim koşullarında teknolojnin önemine vurgu yapan Ersoy İngilizce eğitmenlerinin yeniliklere açık olmaları ve teknolojiyi kullanmaları konusunda cesaretli olmaları gerektiğini belirtti. Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü adına Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Bodamyalı da yaptığı konuşmada sürekli gelişim ve kaliteli eğitim için gerekli şartlardan birinin teknoloji olduğunu söyleyerek teknolojiden korkan değil onunla yaşamayı ve onu kullanmayı bilen bireylerin iyi birer eğitimci olacağının altını çizdi.
“Teknoloji Müfredata Entegre Edilmeli”

Konferansın ilk ana konuşmacısı Pearson Education ELT eğitmeni Denise McQueen Özdeniz teknolojiyi, mevcut kullandığımız müfredata nasıl entegre edilebileceği ve sınıf dışında bazı aktivitelerin örneğin konuşma gibi nasıl teknoloji ile daha interaktif hale getirilebileceği konusunda yaptığı sunumun ardından Pearson Eğitmeni Sezgi Yalın ise teknolojinin kullanımı ile öğrenciye kendini geliştirmesi için nasıl yardımcı olunacağı, internet’in uygun şekilde kullanımı ve çeşitli sitelerin direkt kullanımı konusunda detaylı bilgiler verdi.
“Konferans Atölye Çalışmaları İle Devam Etti”

Konferans öğleden sonra yapılan workshop çalışmaları ile devam etti. Workshoplar katılımcıların en az iki tanesine katılabilmesi adına tekrarlanırken, katılımcılar genel olarak pratikte kullanışlı bilgiler edindiklerini, eğlendiklerini ve alandaki farklı yaklaşımlar ve yeniliklerin daha çok farkına vardıklarını ifade ettiler. Yoğun katılımın gözlendiği konferans, sonunda katılımcılara sertifika verildi.