1.Girne Turizm ve Kültür Festivali Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

1.Girne Turizm ve Kültür Festivali Düzenleniyor

Girne Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) işbirliği ile 15-21 Nisan 2011 tarihleri arasında 1. Girne Turizm ve Kültür Festivali düzenleniyor.

Turizmin Yerel Halk Üzerinde Etkisi konulu panel ile başlayacak festival süresince seminerler, atölye çalışmaları, GAÜ-Girne Bütünleşme Günü-UnionDay, Karnaval, Kıbrıs Kültür Gecesi, Tarihi Yerler, Yabani Çiçekler ve Canlılar ile En İyi Girne Fotoğrafı konulu fotoğraf yarışması ve sergisi, spor etkinlikleri, indirim günü ve şenliği ile çeşitli yarışmalar düzenlenecek.
“Basın Toplantısı GAÜ Kampüs’te Düzenlenecek”

1.Girne Turizm ve Kültür Festivali ile ilgili ayrıca 11 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 11.00’de GAÜ KıbrısYerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Senato Toplantı salonunda Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ile GAÜ Etkinlik Birimi Sorumlusu Meral Başer’in katılımı ile basın toplantısı düzenleneceği açıklandı.
“Bölge Otelleri ve Sivil Toplum Örgütleri Destek Veriyor”

Turizm sezonu öncesi her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan festivale bölge otelleri ve sivil toplum örgütleri de destek veriyor. 5 gün sürecek festival’de her güne Kıbrıs’a özgü bir çiçek isminin verildiğinin de belirtildiği açıklamada turizm olgusunun önemine dikkat çekmek ve turizm ile ilgili sosyal duyarlılık yaratmak amacıyla festivalin düzenlendiği ifade edildi.