Otizimin Farkındalığı Paneli Üniversitemizde İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Otizimin Farkındalığı Paneli Üniversitemizde İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği(BÖTE) bölümü öğrencilerinin düzenlediği “Otizmin Farkındalığı” paneli GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşdi.

GAÜ Milenyum Kompleks Senato Hall Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Otizmin Farkındalığı” Paneli GAÜ TV’den canlı olarak yayınlandı. “Otizmin Farkındalığı” Paneli’nin amacı 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 11 milyon dolar otizmin fark edilmesi için harcandığını ve araştırılması gerektiğini vurgulamak. Otizmin çoçuklarda kaç yaşında başladığını ve alınacak tedbirlerin ne olması gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Panele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Özel Eğitim Vakfı Genel Müdürü Ersin Gürsoy, KKTC ÖZEV Proje Yöneticisi Ayşe Begisoy ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğretim Görevlileri konuşmacı olarak katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Özel Eğitim Vakfı Genel Müdürü Ersin Gürsoy’un açılış konuşmasıyla başlayan Otizmin Fakındalığı Paneli, KKTC ÖZEV Proje Yöneticisi Psikoloji Danışmanı Ayşe Begisoy tarafından “ Otizmin Farkındalığı Paneli “ hakkında bilgiler verdi.

“Farkeder misiniz?” sloganıyla gördüğünüz otizm bugün dünyada cok büyük bir önem arz eden ve üzerinde cok ciddi bir bütce ayrılan bir konu olduğunu ifade eden Gürsoy, sadece 2010 yılında ABD 11 milyar dolar otizmin farkedilmesi ve arastırılması için bütce ayırdığına dikkat çekti.

Böylesine bir rahatsızlıkla ilgili mücadele ettiklerini belirtten Gürsoy, vakfın şu anda kurmuş olduğu yapı itibariyle bu sistematiği, 2010 yılında uluslararası bir kongre düzenlemis 23 farklı ülkeden akademisyenleri KKTC’de toplamış olduğunu belirtti.

Otizmin Farkındalığı Paneli’nin sonunda KKTC Özel Eğitim Vakfı Genel Müdürü Ersin Gürsoy, KKTC ÖZEV Proje Yöneticisi Psikoloji Danışmanı Ayşe Begisoy ve paneli organize eden ve Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği öğrencilerine, Girne Amerikan Üniversitesi Kültür Sağlık ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.