GAÜ’de İngilizce Okuma Yarışması Yapıldı

GAÜ’de İngilizce Okuma Yarışması Yapıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İngilizce Hazırlık Okulu öğrencileri okuma yarışmasında ingilizce şiirler ile telafuz konusunda birbiri ile yarıştı. 9 kişinin sertifika ve tüm katılımcıların farklı hediyeler ile ödüllendirildiği etkinlikte öğrenciler, ingilizce telafuz, vurgu, ritim ve akıcılık kriterlerine göre değerlendirildi. GAÜ Karmi Kampüs Senato Hall’de gerçekleşen etkinliğe hazırlık öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Nevin Esat, Mary Whitsell ve Evgin Gülten’in düzenlediği etkinlikte “IF” adlı ingilizce şiiri seslendiren GAÜ Hazırlık Okulu öğrencileri sırasıyla sahne aldı. Bu tarz etkinlikleri sık sık yaparak öğrencileri motive etmek ve ingilizcelerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediklerini belirten GAÜ Hazırlık Okulu öğretmenleri, ayrıca bünyelerinde bulunan Reading Club, Conversation Club, Drama Club, Film Club ve Gurme Club ile öğrencileri biraraya getirdiklerini açıkladı. Her hafta salı günü 2 saat buluşarak şiirler okuyan ve edebiyat üzerine ingilizce sohbet eden Reading Club’ın düzenlediği okuma yarışmasına ise ilgi büyüktü. Katılımcılara, ingilizce kitap, sözlük, ve dereceye girenlere de farklı hediyelerin verildiği etkinlikte, öğrenciler okudukları şiirler ile ingilizce okumanın önemini anladı. İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Ferdiye Ersoy, Genel Kordinatör Robert Allison ve Mary Whitsell’in de juride bulunduğu ve öğrencileri değerlendirdiği okuma yarışması öğrencilerin sertifikalarını almaları ile son buldu.