27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde GAÜ’den Ücretsiz Oyun

Haberler

GAÜ'DEN

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde GAÜ’den Ücretsiz Oyun

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla ücretsiz tiyatro oyunu sahneleniyor.

GAÜ sahnesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla perdelerini 27 Mart 2011 Pazar günü saat 14.00 ile 28 Mart 2011 Pazartesi günü saat 19.00’da açıyor.

Reginald Rose'un yazdığı ve Ş. Necati Şahin'in çevirdiği Lefkoşa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ertaç Hazer'in yönettiği '12 Öfkeli' adlı tiyatro oyunun epik bir denemesi GAÜ Tiyatro Kulubü oyuncuları tarafından gün dolayısıyla GAÜ’de sahnelenecek.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla sahnelenecek “12 Öfkeli” adlı tiyatro oyununa giriş ücretsiz olacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada tiyatro ve görsel sanatların toplum gelişiminde önemine dikkat çekilirken GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs sahneleri ve sergİ alanlarının sanat ve sanatçının hizmetinde olduğu vurgulandı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününün de kutlandığı açıklamada sanat ve sanatsal çalışmaların artması için GAÜ’nün akademik kadroları ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile sanatın ve sanatçının yanında olduğunun altı çizildi.