KKTC Üniversiteleri Konsorsiyumu Üniversitemizde Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Üniversiteleri Konsorsiyumu Üniversitemizde Gerçekleşti

KKTC Üniversiteleri Konsorsiyumu’nun 2011 yılı toplantısı Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşti.

GAÜ Milenyum Kompleks Senato Kongre Merkezi’nde yer alan toplantıda; 2003 yılında Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin önderliğinde oluşturulan ve 2004 yılında imzalanan protokolla çalışmalara başlayan konsorsiyum; faaliyetler, amaç ve yeni projelerini tanıttı.

Toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Esin Çakıl, TC Yardım Heyeti Uzman Müşaviri Neriman Yaşar ile GAÜ, DAÜ, LAÜ , UKÜ, YDÜ ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü yetkilileri katıldı.

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner’in açılışı konuşmasıyla başlayan toplantıda, YDÜ Dış İlişkiler Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tayseer Alshanableh de KKTC Üniversiteleri Ortak Tanıtım Konsorsiyumu’nun faaliyet raporunu okudu.
ÖNER

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Yıldırım Öner yaptığı konuşmada, toplantının GAÜ ev sahipliğinde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, konsorsiyumunun; ülke üniversitelerinin yurtdışı ortak tanıtımı yanında akademik, sosyal kültürel, sportif ve diğer alanlarda işbirliği olanağı sağladığını kaydetti.

Türkiye’den gelen öğrenci sayısında azalma olduğunu ancak TC ile KKTC arasında imzalanan, her iki ülke üniversitelerinin diplomalarının karşılıklı olarak tanınmasını öngören anlaşma ve TC Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yüksek öğrenim için Kuzey Kıbrıs’ı tercih eden öğrencilere burs imkanı tanıyacak olmasıyla bu olumsuzluğun düzeleceğine inanç belirten Prof. Öner, bu gelişmenin KKTC üniversiteleri açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.
ALSHANABLEH

YDÜ Dış İlişkiler Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tayseer Alshanableh da yaptığı sunumda KKTC Üniversiteleri Ortak Tanıtım Konsorsiyumu’nun faaliyet raporu hakkında bilgi verdi.

Konsorsiyumun faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürmesi için oluşturulan komisyonlar arasında, en aktif olanının; “ortak tanıtım komisyonu” olduğunu belirten Alshanableh, komisyonun özverili çalışmaları sonrası KKTC yüsek öğretim sektörü yanında yurtdışında tanıtımlarında da kazanım sağlandığını kaydetti.

Alshanableh , konuşmasında konsorsiyumun, akreditasyon çalışmaları, konsorsiyumun katılacağı yurtdışı fuarları, “Study in North Cyprus” konseptiyle yaptığı tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Alshanableh; konsorsiyumun 2011 yılı yol haritasını ise şöyle sıraladı:“üniversiteler tanıtım ile ilgili faaliyetleri bütçe dahiline göre planlaması, KKTC üniversitelernin belirli destinasyonlarda toplu olarak fuarlara katılmaya devam etmesi, bütçe kapsamında bazı fuar katılımlarının yıllık etkinlik planından çıkarılması durumunda, farklı destinasyonlara sınırlı bir heyet ile akreditasyon ve Pazar araştırması ile ilgili ziyaretler yapılması, fuar ülkelerinde ilgili okul , resmi kurum ziyaretlerinin yanında yerinde kabullerin de programa alınması, daha önce “Study İn Cyprus”un oluşturduğu markanın tanıtımı ile ilgili altyapı kurulan fakat konjektür gereği son yıllarda ziyaret edilemeyen ülkelerde uygun gazetelere reklam verilmesi , potansiyeli olan destinasyonlarda mezunlara yönelik çalışma yapılması, ziyaret edilecek ülkelerin gazete, web sayfaları, dergilerine ziyaret öncesi reklem verilmesi, üniversitelerle güçlü ilişkileri olan Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amman gibi ülkelerde basın ilişkilerinin harekete geçilmesive bu konuda KKTC Dışişleri Bakanlığı ile TC temsilciliklerinden destek alınması, akreditasyon ile ilgili sıkıntı yaşanan Çin gibi ülkelerde girişim başlatılması veya Ürdün , Kuveyt, Suriye’de başlatılan girişimlerin takibi konusunda Dışişleri Bakanlığı YÖK,YÖDAK ve TC temsilcilikleriyle işbirliğinin arttırılması ve www.study cyprus. org adresinde oluşturulan ilgili web sayfasının aktif kullanılarak güncellenmesi.”