Mimarlık İnsan Hakları Bağlamında GAÜ’de İrdelenecek

Mimarlık İnsan Hakları Bağlamında GAÜ’de İrdelenecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışıldığı seminerler dizisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda “Mimarlık ve İnsan Hakları” konulu seminer ile devam edecek.

GAÜ TV’den canlı yayınlanacak seminere Tayland King Mongkut Üniversitesinde Graeme Bristol konuşmacı olarak katılacak. Kent içinde konumlanan farklı sosyal grupların insane hakları ve mimarinin gelişiminin farklı bir perspektiften irdeleneceği seminerde Tayland’daki tsunami olayı ve kentsel yıkımların insane üzerindeki etkileri konu başlıkları tartışılacak.

Mimarlık Bölümü'nün organize ettiği cuma seminerleri kapsamında, 25 Mart 2011 cuma günü saat 12.00’de King Mongkut Üniversitesinde Graeme Bristol’ın online konferans yöntemiyle konuşmacı olarak katılacağı “Mimarlık ve İnsan Hakları” konulu seminer halka açık olacak.
Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet Konulu Seminer İle Cuma Seminerleri Devam Edecek

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet, Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme, Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi, Kamusal Mekan ve Demokrasi, Cezayir'de Le Corbusier, Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi ve İnşaat Öncesi Politikaları konulu seminerler ile her hafta Cuma günü saat 12.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda devam edecek.