Dr. Fazıl Küçük Üniversitemizde Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Dr. Fazıl Küçük Üniversitemizde Anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tarih Kulübü tarafından düzenlenen ‘Dr.Fazıl KÜÇÜK Anma Töreni GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gerçekleştirildi.

Dr.Fazıl Küçüğü anma törenine Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Demiray Doğasay, Dr. Fazıl Küçük’ün Oğlu Mehmet Küçük ve Dr. Fazıl Küçük Müze müdürü Altan Sayıl konuşmacı olarak katıldı. Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gercekleşen anma töreni GAÜ TV’den canlı olarak yayınlandı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Öğretim Görevlisi Demiray Doğansal ‘Dr.Küçük Kimdir?’ diyerek hayatından bahsederken günün anlam ve öneminin konuşmasını dile getirdi. Dr.Fazıl Küçük’ün 14 mart 1906 Lefkoşa’da doğmasından ve vefat ettiği güne kadar yaşadığı olumlu ve olumsuz geçirdiği günlerinden bahsedildi.
Mehmet Küçük; “Doktorluk ve Gazetecilik Amaca Hizmet Eden Bir Araçtı”

Törene katılan Dr.Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) tarihine damga vuran babasının tanımını ‘Doktorluk ve gazetecilik amaca hizmet eden bir araçtı’ diyerek konuşmasına başladı. Dr. Küçüğün 56 yaşında öldüğünü söyleyen Mehmet Küçük Dr. Küçük’ün gece gündüz çalıştığını hiçbir hobisi olmadığı spor ve müzikle ilgilenmemesinin nedeni ise gençleri teşvik etmek amacıyla olduğunu vurguladı.

Anma Töreninde Tuğçen Etiz, Gamze Kıymet Dr. Küçük’le ilgili şiirler okunan törende Dr. Fazıl Küçüğün 21 nisan 1943’de Halkın Sesi Gazetesi’nde yazdığı şiiri Müze Müdürü Altan Sayıl okudu. Altan Sayıl konuşmasını bitirdikten sonra Girne Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehduh Erdal ve GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti.