Eskrimde Birincilikler Üniversitemizin

Haberler

GAÜ'DEN

Eskrimde Birincilikler Üniversitemizin

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eskrim Dostluk müsabakalarında Genc Bayanlar Flöre ve Genc Erkekler Flöre’de birinci oldu.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Girne Amerikan Koleji Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada Genc Bayanlar Flöre’de Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Ayşe Hacımehmet birinci olurken, Genc Erkekler Flöre’de Serhan Ramadan birinci oldu.

5-8 Nisan arası düzenlenecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Yıldızlar Eskrim Kıbrıs Birinciliği için yapılacak olan yarışmalara ön hazırlık olarak düzenlenen KKTC Eskrim Dostluk müsabakalarında dereceye girenlere KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ve Girne Amerikan Üniversitesi Spor Kordinatörü Muzaffer Doğugün plaketlerini takdim etti.

13 Şubat’ta Fethiye’de düzenlenen GAÜ, Akdeniz Spor kulubü ile Yenicami Ağdelen Spor Kulubü eskrim takımı sporcularından oluşan Kuzey Kıbrıs Eskrim takımı süper minik erkek flore, yıldız bayan flore, bayan flore ve erkek flore branşlarında şampiyon olmuştu.

Girne Amerikan Üniversitesi 26 yıllık Yükseköğretim tecrübesi ile eğitim, kültür ve spor alanında uzman kişiler tarafından verilen dersler ve yapılan uygulama çalışmalarının sonunda almış olduğu başarıları ile KKTC’yi tüm dünyada tanıtmaya devam ediyor.