Mimaride Kullanılan Sembolik Anlamlar GAÜ’de Tartışıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Mimaride Kullanılan Sembolik Anlamlar GAÜ’de Tartışıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışıldığı seminerler dizisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda “Kent Planlamada Sembolizm; Eleştirel Bir Yorum” konulu seminer ile gerçekleştirildi.

Her hafta cuma günü saat 12.00’de GAÜ TV’den de canlı yayınlanan “Mimarlık Cuma Seminerleri” GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Üstün Alsaç’ın “Kent Planlamada Sembolizm; Eleştirel Bir Yorum” konulu seminerine Girne Halkı ve Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Dünya kentlerinin şehir planlamasında kullanılan sembolik dizilimler üzerine konuşma yapan Alsaç, yapmış olduğu etkili sunumu ve görselleri ile kentlerin güvenlik ve rahat kullanımı bakımından yapılan mimarik şekkillerden bahsetti.

Seminere yoğun ilgi gösteren Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine, geleceğin şehir planlaması hakkında bilgiler sunan Alsaç, eski kültürlerde kullanılan sembolik mimari hakkında örnekler vererek kent düzenlenmesi insan hayatının kolaylaştırılmasının önemine değindi.
Cuma Seminerleri Vatandaş ve Muhtaç Arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışması Konulu Seminer İle Devam Ediyor

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi Vatandaş ve Muhtaç Arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışması, Mimarlık ve İnsan Hakları, Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet, Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme, Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi, Kamusal Mekan ve Demokrasi, Cezayir'de Le Corbusier, Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi ve İnşaat Öncesi Politikaları konulu seminerler ile her hafta Cuma günü saat 12.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda devam edecek.