GAÜ Satranç Takımı 78 Üniversite Arasında 4.ncü Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Satranç Takımı 78 Üniversite Arasında 4.ncü Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Satranç takımı Türkiye Satranç Şampiyonasından ödülle döndü.

2-6 Mart tarihleri arasında 78 üniversiteden 287 Erkek sporcuile 87 Bayan sporcunun katılımı ile Gaziantep’te gerçkeleşen şampiyonada 374 sporcu arasında GAÜ sporcuları başarılı sonuçlar elde etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Spor Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada 9 tur üzerinden düzenlenen müsabakalarda International Master Julian Baltag’ın ferdi klasmanda üçüncülük elde ettiği belirtildi. GAÜ Satranç takımı sporcularından Erdal Birol ile Orhun Kopgül’ün ise çekişmeli geçen müsabakalar sonunda elde ettikleri başarılı sonuçlar ile Girne Amerikan Üniversitesi Satranç takımının turnuvayı 78 takım arasından dördüncü olarak tamamladığı ifade edildi.
KKTC 29 Branşta Temsil Ediliyor

GAÜ Spor Koordinatörü Muzaffer Doğgün ise konuyla ilgili, yaptığı açıklamada GAÜ spor takımlarının 29 branşta mücadele ettiğini ve uluslararası müsabakalarda KKTC’yi temsil ettiğini hatırlatarak Türkiye Satranç Şampiyonasında Girne Amerikan Üniversitesi’nin 78 takım arasında dördüncü olmasının KKTC satranç sporu açısından önemine dikkat çekti. GAÜ Satranç takımı başta olmak üzere tüm branşlarda mücadele eden spor takımlarının başarı grafiklerinin yıldan yıla arttığına dikkat çeken Doğgün, KKTC Üniversiteler sporlarında GAÜ takımlarrının başarılı sonuçlar elde edeceğini vurguladı.