Come On-In-Terior Sergisinin Açılışı Üniversitemizde Yapıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Come On-In-Terior Sergisinin Açılışı Üniversitemizde Yapıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümü tarafından “COME ON-IN-TERIOR” sloganı ile İç Mimarlık sergisini GAÜ Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Sadık Ülker ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yar. Doc. Dr. Devrim Yücel Besim açılışını yaptılar.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall Fuaye sergi alanında gerçekleşen ve halkın ziyaretine de açık olan sergi 4 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada “COME ON-IN-TERIOR” slogan ile düzenlenecek serginin İç Mimarlık bölümünde öğrenim gören öğrencilerin gelişimine katkı koymak, genç tasarımcıların fikirlerinin kamuoyu ile paylaşılması ve İç Mimari’de yeni akımların pratiğe indirgenmesi amacıyla düzenlendiği vurgulandı.

Sergide emeği geçen bütün öğrencilere sertifikalarını Girne Amerikan Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı Memduh Erdal takdim etti.

Sergide, İç Mimarlık öğrencilerinin son iki dönemde “History of Furniture”, ve “Restoration” derslerinde, ayrıca “Tasarım stüdyolarında” ürettikleri çeşitli ölçek ve konulardaki projeleri bulunuyor.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde yapılan açıklamada, sergide sadece öğrenci projelerinin bulunmadığı, aynı zamanda sergi düzenlenmesinin de öğrenciler tarafından yapılmış olduğu vurgulandı. Özellikle kullanılmış mukavva kutu ve yumurta kaplarının yeniden değerlendirilerek tasarlandığı sergileme elemanları öğrencilerin yaratıcı fikirlerinden ortaya çıktığının altı çizildi. Geri dönüşümün yeni tasarım yaklaşımlarındaki öneminin ve çevre bilincinin vurgulanmak istenildiği serginin her aşamasında ortak bir çalışma söz konusu olduğu vurgulandı.