Mimarlıkta Hibiriti Kavramı GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlıkta Hibiriti Kavramı GAÜ’de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışıldığı seminerler dizisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda “Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu” konulu seminer ile devam etti.
On-line Seminere Ödüllü Türk Mimar Suudi Arabistan’dan Katıldı

“Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu” adlı seminere Suudi Arabistan Kral Fahd Ünivertsitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Çetin konuşmacı olarak katıldı. Online görüntü sistermi ile kentsel koruma ve topluluk kimlikleri ile Hibiriti kavramının irdelendiği seminer GAÜ TV’den canlı olarak yayınlandı.

Suudi Arabistan Kral Fahd Ünivertsitesi’nde mimarlık bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan mimar ve kent tasarımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Çetin konuşmasında tabiattaki zıt kutupların bir araya gelerek ortak yaşam formları yani hibiriti oluşturması fikrinin restarasyon ve kentsel koruma alanlarında yeni bir yaklaşım olarak nasıl kullanılabileceği konusunu hem dünyadaki farklı örneklerinden hem de kendi uygulamış olduğu bazı projelerden örneklerle irdeledi.
Cuma Seminerleri Kent ve İnternet Semineri İle Devam Edecek

Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalara katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla düzenlenen seminerler dizisi Kent ve İnternet, Kent Planlamada Sembolizm: Eleştirel Bir Yorum, Vatandaş ve Muhtaç Arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışması, Mimarlık ve İnsan Hakları, Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet, Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme, Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi, Kamusal Mekan ve Demokrasi, Cezayir'de Le Corbusier, Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi ve İnşaat Öncesi Politikaları konulu seminerler ile her hafta Cuma günü saat 12.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbırs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda devam edecek.