Mimarlık Cuma Seminerleri Devam Ediyor

Mimarlık Cuma Seminerleri Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında organize edilen Mimarlık ile ilgili ana konuların küresel zeminde tartışıldığı seminerler dizisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda “Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu” konulu seminer ile devam ediyor.

“Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu” adlı seminere Suudi Arabistan Kral Fahd Ünivertsitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Çetin konuşmacı olarak katılacak. Her hafta cuma günleri saat 12:00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gerçekleşen “Cuma Seminerleri”nin bu haftaki konuğu Yrd. Doç. Dr. Murat Çetin’in online olarak vereceği seminer GAÜ TV’den canlı yayınlanacak ve halka açık olacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs teknolojik altyapısı ile Mimarlık eğitiminde önde gelen üniversitelerden bilim insanları ve öğretim görevlilerinin de online konferans yoluyla seminer vereceği “Cuma Seminerleri”nin kent ve toplum, sosyal mekan ve mimarinin toplumsal boyutları bağlamında mimarlık disiplini ile ilgili küresel tartışmalara katkı koyma ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından organize edildiği ifade edildi.

Suudi Arabistan Kral Fahd Ünivertsitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Çetin’in konuşmacı olarak katılacağı “Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri Üzerine Bir Olgu” adlı seminer ile devam eden “Cuma Seminerleri” program kapsamında gerçekleşecek seminer başlıkları ise şöyle:

4 Mart 2011 Kent ve İnternet Yrd. Doç.Dr. Jakob Rigi – Central Europe Üniversitesi Macaristan

11 Mart 2011 Kent Planlamada Sembolizm: Eleştirel Bir Yorum Doç. Dr.Üstün Alsaç - GAÜ KKTC

18 Mart 2011 Vatandaş ve Muhtaç arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışmas Yrd. Doç. Dr. Dikmen Bezmez - Koç Üniversitesi - Türkiye

25 Mart 2011 Mimarlık ve İnsan Hakları Graeme Bristol – King Mongkut’s Üniversitesi - Tayland

1 Nisan 2011 Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet Doç Dr. Murat Cemal Yalçıntan – Yrd. Doç. Dr. Erbatur Çavuşoğlu- Mimar Sinan Üniversitesi - Türkiye

8 Nisan 2011 Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme Dr. Ramin M. Keivani – Oxford Brookes Üniversitesi İngiltere

15 Nisanl 2011 Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi Ayer Kaşif – Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim GAÜ - KKTC

22 Nisanl 2011 - Kamusal Mekan ve Demokrasi Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri – GAÜ KKTC

29 Nisan 2011 Cezayir'de Le Corbusier Hassina Nafa – GAÜ KKTC

06 Mayıs 2011 Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi Doç. Dr. Nesil Baytın – GAÜ-KKTC

20 Mayıs 2011 İnşaat Öncesi Politikaları Yrd. Doç. Dr. Balkız Öztemir GAÜ-KKTC