Bütün Dünyayı Değil Ama Bir İnsanın Hayatını Kurtarabilirsin

Haberler

GAÜ'DEN

Bütün Dünyayı Değil Ama Bir İnsanın Hayatını Kurtarabilirsin

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) hayat damarlarından birisi olmaya devam ediyor.

Lefkoşa kan bankasında son günlerde yaşamış olduğu talihsiz kazalardan dolayı azalan kan stokunu yenileyebilmek, kazalarda ve ihtiyaçlarda kan kaybından meydana gelebilecek can kaybını önlemek amacı ile Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri tarafından kan bağışı kampanyası düzenleniyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Medical Center’da 22 Şubat 2011 Salı günü 09:30 – 14:30 saatleri arası yapılacak olan kan bağışı, katılım gösteren öğrencilerin kan gruplarının öğrenilip ihtiyaç duyan kişilere ulaştırılıp, can kaybının en aza indirgenmesi amaçlanıyor.

“Bütün Dünyayı Değil Ama Bir İnsanın Hayatını Kurtarabilirsin” ve “Birbirimize İhtiyacımız Var” sloganı ile yola çıkan GAÜ, verilecek kanlar ile hayat kurtarılmasına katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada sosyal sorumluluk bilinci ve duyarlılık örneği olarak atık plastik toplayıp gelirinin engelli çocukların eğitimi adına kullanılması projesini hayata geçiren Girne Amerikan Kolejinin düzenlediği “Atıkları Sevgiye Dönüştüyoruz” kampanyası yanında kan bağışı kampanyası ile GAÜ’nün sosyal duyarlılık ve sorumluluk projelerini toplum yararına hayata geçirmeye devam edeceği vurgulandı.

GAÜ Öğrenci Hizmetleri Direktörü, GAÜ Öğrenci Kulüpleri, GAÜ Sosyal Kulüpleri ve Futbolseverler Kulübünün düzenlediği ve 22.02.2011 Salı günü gerçekleşecek olan organizasyona Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri yanısıra halktandan da kan bağışı kabul edilecek.