“Şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz”

Haberler

GAÜ'DEN

“Şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz”

GAÜ Okullar Grubu’ndan “Zorbalığa Hayır” Etkinlikleri

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu tarafından her yıl organize edilen Zorbalık Haftası bu yıl da geleneksel okul ziyaretleriyle tamamlandı. “Çocuk haklarının savunulduğu ve “Şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz” sloganıyla yürütülen etkinliklerle ilgili olarak konuşan Rehberlik servisi sorumlusu Uzman Psikolog Düriye Çelik “Bu yıl öğrencilerden oluşan ekiple okulları ziyaret ettik, mavi balonlarla konuya dikkat çekmek istedik. Bu kapsamda 23 Nisan, Lapta ve Karaoğlan İlkokulları’nı ziyaret ederek “Okullarda Zorbalık” başlığı altında bilgilendirme çalışması yaptık” dedi.

 

Zorbalık, şiddet içerir

 

Zorbalığın psikolojik, fiziksel ve sosyal şiddet içerdiğini anlatan Uzman Psikolog Düriye Çelik “Bu konuda önlem alınmazsa ciddi zararlar görülülebilir. Gerek çevre okullarda gerekse okulumuzda yaptığımız çalışmalarla bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Zorbalığa maruz kalan kişilerde depresyon, endişe, güvensizlik, okul fobisi, yalnızlık, duygusal problemler, akademik başarısızlık, fizyolojik problemler ve intihara kadar gidebilecek sorunlara neden olabilmektedir” dedi. Çelik, çocukların herhangi bir zorbalığa şahit olduklarında, ya da zorbalığa maruz kaldıklarında bunu hemen öğretmenlerine, okul danışmanlarına ya da ailelerine bilgi vermesini istedi

 

GAÜ Okullar Grubu’ndaki etkinlikler

 

20 Kasım Çocuk Hakları Gününde ilkokullarda başlayan “Zorbalık Haftası” Blue Friday temasıyla Amerikan Kolej ve Future Amerikan Kolej’de bir dizi etkinlik ve ödül törenleriyle son buldu. Etkinliklerde “Sosyal, fiziksel ve psikolojik şiddet nedir?” konuları irdelenirken, barışı simgeleyen mavi renklerde kıyafetlerle okula gelen öğrenciler, mavi balonlarını gökyüzüne bırakarak “Zorbalığa Hayır” dedi. Zorbalık Haftası’nın bu yılki teması olan “Make a Noise About Bullying’ her bir harfi kanvaslara boyandı. Amerikan Kolej sanat bölümü öğretmenleri, harflerden oluşan kanvaslarda okul bahçesinde boyama etkinliği düzenledi. Karma öğrenci gruplarıyla yapılan etkinlik başarıyla sonuçlandı.

 

 

Başarılı öğrencilere sertifika verildi

 

Hafta içinde yapılan yarışlarda başarılı olan öğrencilerin başarı sertifikaları da GAU Okullar Grubu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ferdiye Ersoy, Okul Müdürü Aysu Balkanlar ve bölüm sorumluları tarafından verildi. Resim, Kompozisyon, şiir ve görsel  tasarımlarda farklı kategorilerde yapılan çalışmalar okulun web sitesinde hafta içinde yayınlandı. Yayınlanan çalışmalar aileler tarafından büyük beğeni toplarken, gazeteci Derya Atamer’in beğendiği çalışma, öğrencinin kendisi tarafından hediye edildi. Okul Müdürü Aysu Balkanlar ise zorbalık konusunu işleyen ilk okul olduklarını belirterek, bilinçli bir gençlik yetiştirmenin anlamlı bir sosyal sorumluluk olduğu kanısında olduklarını ifade etti.