Başbakan Kalyoncu Yarın Gerçekleşecek “Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi” Heyetini ...

Haberler

GAÜ'DEN

Başbakan Kalyoncu Yarın Gerçekleşecek “Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi” Heyetini ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Aynı zamanda Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Serhat Akpınar ve beraberindeki heyet “Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi” öncesinde Başbakan Ömer Kalyoncuya ziyarette bulundu.

Ziyarete, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın beraberinde, GAÜ yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, AB Proje Döngüsü ve Yönetim uzmanı Musa Karademir ve Avrupa İşad Kulübü Avrupa Başkanı Zbingniew Roch, Avrupa İş Adamları Kulübü Başkanlığı Program Koordinatörü Alice Roch, Dünya Koruma Vakfı Avrupa Temsilcisi Başdanışmanı Dr. Ian Dethloffda katıldı.

 

Akpınar yarın gerçekleşecek olan Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesine Girne Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliği yapmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek ,zirve öncesinde yaptığı ziyaret ile başbakanlığı da bilgilendirdi.Girne Amerikan Üniversitesi uluslararası vizyonu çerçevesinde gerçekleşecek olan işbirliği ve yatırım zirvesinde uluslararası bir kimliğe sahip olmasının önemine değinen Akpınar Kıbrıs’da ki yatırımcılar adına da zirvenin çok önemli olduğuna dile getirdi.

 

Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik Kasım ayında Türkiye de Gerçekleştirilen zirvenin sayın Serhat Akpınar aracılığı ile Kıbrıs’a taşınmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.Organizasyon’un Başbakanlık himayesinde gerçekleşmesinin kendileri için büyük onur olduğuna değindi..Ayrıca GAÜ’nün Uluslararası kimliği ve adadaki saygınlığına, dikkat çekerek  Kıbrıs da Girne Amerikan Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde bu organizasyonun daha da ileri bir boyuta taşınacağının altını çizdi..

 

Başbakan Ömer Kalyoncu yapmış olduğu konuşmasında, zirvenin çok önemli olduğunu, birçok ülkeden gerçekleşecek olan katılımın KKTC için büyük önem arzettiğini belirtti. Ayrıca Kalyoncu, gerçekleşecek olan zirvenin Başbakanlığın himayesinde olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek.