KKTC Üniversiteleri Arasında İlk

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Üniversiteleri Arasında İlk

Avrupa Birliği (AB) İşletme Eğitimi Denetleme Konsorsiyumu Eduniversal tarafından dünyanın “En İyi İşletme Eğitimi” veren 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) Yeni Türk Dili programında doktora eğitimi verme onayı aldı..

Girne Amerikan Üniversitesi Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Türk Dili ve Edebiyatı anabilim dalı bünyesinde eğitim verecek Yeni Türk Dili doktora programı ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada YÖK tarafından onay verilen doktora programının Türk üniversiteleri arasında sayılı üniversitelerde uygulanan bir program olduğuna dikkat çekilirken Yeni Türk Dili doktora programının KKTC üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ’de açıldığının altı çizildi.
KKTC Üniversiteleri Arasında İlk

Türk Üniversiteleri arasında ve akademik çevrelerde prestij ile fakülte ve yükseköğretimin yetkinliğinin göstergesi olarak kabul edilen Yeni Türk Dili doktora programının onay alması ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ayrıca doktora programının Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ bünyesinde eğitim vereceği de vurgulandı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tanju Gürkan ise YÖK onayı ve Yeni Türk Dili doktora programının açılması ile ilgili yaptığı açıklamada KKTC üniversitelerinde görev yapan bilim insanlarının bu alanda yetiştirilmeleri açısından onay alan doktora programının önemine dikkat çekerken YÖK tarafından verilen onay ile birlikte eğitime başlayacak doktora programının diğer KKTC üniversiteleri arasında memnuniyetle karşılandığını vurguladı. 30 yükseklisans ve 7 doktora programının Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus bünyesinde eğitimlerine devam ettiğini de hatırlatan Prof. Dr. Gürkan, diğer alanlarda da doktora programı açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
4 Profesör, 4 doçent ve 2 Yardımcı Doçent ile Yeni Türk Dili Doktora Programı Eğitim Verecek

Türk Dili ve Edebiyat Bölümü başkanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız YÖK onayı ile birlikte öğrenci almaya başlayacak Yeni Türk Dili Eğitimi doktora programı ile ilgili yaptığı açıklamada akademik olarak tüm bölümlerin amacının doktora programı açmak olduğunu belirterek Eğitim Fakültesinin her yıl gelişerek lisans, tezli ve tezsiz yükseklisans programlarından sonra doktora programına da öğrenci almaya başladığı belirtti.

Tezli yükseklisans programlarından bazılarının bu yıl ilk mezunlarını vereceğini de hatırlatan Yıldız, bilim uzmanlığı çalışmaları ile bölümün KKTC üniversiteleri arasında önemli başarılara imza attığını ifade etti. Fakülte bünyesinde lisans, yükseklisans ve doktora programlarının 4 Profesör, 4 Doçent ve 2 Yardımcı Doçent yanında uzman öğretim görevlileri ile yürütüldüğünü de belirten Yıldız, yeni açılan doktora programının Türk Dili Eğitimi ile bilimsel bilgi üretimine önemli katkılar yapacağını vurguladı.

Ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada akademik programları, yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans ve doktora programları ile ilgili her türlü bilgi için www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adreslerine başvurulabileceği belirtildi.