Amaç Mimarlık Alanında Küresel Tartışmalara Katkı Koymak

Haberler

GAÜ'DEN

Amaç Mimarlık Alanında Küresel Tartışmalara Katkı Koymak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında her cuma günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda Mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında seminerler dizisinin düzenleneceği açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerine ek olarak Türkiye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Koç Üniversitesi, İngiltre Oxford Brookes Üniversitesi, Suudi Arabistan King Fahd Üniversitesi, Tayland King Mongkut Üniversitesi ile Macaristan Central European Üniversitesi’nden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşecek olan seminerler dizisinin ana konularının kent ve toplum, sosyal mekan ve mimarinin toplumsal boyutları olduğunun belirtildiği açıklamada her hafta cuma günleri saat 12:00’de Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonu’nda yapılacak olan bu seminerler GAÜ TV’den canlı yayınlanacağı ve halka açık olacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Dr. Hossein Sadri, seminerler dizisinin “Sosyal Mekanın Yeniden Üretimi” konulu seminer ile başlayacağını ve akademik dönem içerisinde devam edecek seminerlerde tele konferans sistemi ile Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Kampüsleri ile Mimarlık eğitiminde dünyanın önde gelen üniversitelerinin öğretim görevlilerinin çeşitli sunumlar ile Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenecek oturumlara katkı koyacağını vurguladı.
Amaç Mimarlık Alanındaki Küresel Tartışmalara Katkı Koymak ve Öğrenci Gelişimini En Üst Düzeye Taşımak

“Sosyal Mekanın Yeniden Üretimi” konulu seminer ile “Cuma Seminerleri” nin başlayacağını belirten Dr. Sadri, 18 Şubat 2011, Cuma günü saat 12.00’de Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde ilk seminerin gerçekleşeceğini ve amacın mimarlık alanındaki küresel tartışmalara Girne Amerikan Üniversitesi olarak katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak olduğunu vurguladı. Seminerler dizisinin amaçlarından bir tanesinin de günümüz akademik ortamlarında mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında çalışılmakta olan en güncel konuları tartışmaya açmak olduğunu belirten Dr. Sadri bu tarz etkinliklerle Girne Amerikan Üniversitesinde verilen eğitim ve eğitime ek olarak Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyelerinin araştırma alanındaki çalışmalarının kalitesini gösterebilme şansını yakalayacaklarını ifade etti. Ayrıca Dr. Hossein Sadri, GAÜ’nün düzenlenecek seminerler ile yüksek seviyede bir uluslararası bilimsel ve akademik etkinliğe ev sahipliği yapmasını ve daha sonra bu seminerlerde sunulacak olan bildirileri akademik bir yayına dönüştürmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

GAÜ TV’den canlı yayınlanacak Cuma Seminerleri”nin programı şöyle:

18 Şubat 2011 Sosyal Mekanın Yeniden Üretimi
Dr. Hossein Sadri - GAÜ KKTC

25 Şubat 2011 Üçüncü Çeşit Yakın Karşılaşmalar: Kentsel Koruma ve Topluluk Kimlikleri
Üzerine Bir Olgu Yrd. Doç. Dr. Murat ÇETİN - Kral Fahd Ünivertsitesi Suudi Arabistan

4 Mart 2011 Kent ve İnternet
Yrd. Doç.Dr. Jakob Rigi – Central Europe Üniversitesi Macaristan

11 Mart 2011 Kent Planlamada Sembolizm: Eleştirel Bir Yorum
Doç. Dr.Üstün Alsaç - GAÜ KKTC

18 Mart 2011 Vatandaş ve Muhtaç arasında Salınmak: İstanbul'da Sakat Hakları Tartışması
Yrd. Doç. Dr. Dikmen Bezmez - Koç Üniversitesi - Türkiye

25 Mart 2011 Mimarlık ve İnsan Hakları
Graeme Bristol – King Mongkut’s Üniversitesi - Tayland

1 Nisan 2011 Yereli Düşünmek: İstanbul Küreselleşme Projesine Muhalefet
Doç Dr. Murat Cemal Yalçıntan – Yrd. Doç. Dr. Erbatur Çavuşoğlu- Mimar Sinan Üniversitesi - Türkiye

8 Nisan 2011 Güney Kentlerinde Küreselleşme ve Kentsel Gelişim: Bir Değerlendirme
Dr. Ramin M. Keivani – Oxford Brookes Üniversitesi İngiltere

15 Nisanl 2011 Girne Bölgesi Anıtlarının Mimari Eleştirisi
Ayer Kaşif – Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim GAÜ - KKTC

22 Nisanl 2011 - Kamusal Mekan ve Demokrasi
Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri – GAÜ KKTC

29 Nisan 2011 Cezayir'de Le Corbusier
Hassina Nafa – GAÜ KKTC

06 Mayıs 2011 Sosyal Sürdürebilirlik Bağlamında KKTC'de Konut Üretiminin Eleştirel Analizi
Doç. Dr. Nesil Baytın – GAÜ-KKTC

20 Mayıs 2011 İnşaat Öncesi Politikaları
Yrd. Doç. Dr. Balkız Öztemir GAÜ-KKTC