Amaç İletişim Çağında Genç İletişimcileri Topluma Kazandırmak

Haberler

GAÜ'DEN

Amaç İletişim Çağında Genç İletişimcileri Topluma Kazandırmak

“AMAÇ İLETİŞİM ÇAĞINDA GENÇ İLETİŞİMCİLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAK”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Alpay Ataol GAÜ TV Aktüel haber programında fakültenin amaçları ve projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BRT 2’de her hafta yayınlanan GAÜ Aktüel Haber programı çekimlerine katılan İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ile birlikte fakültenin amaçları ve projelerini açıklayan Dekan Prof. Dr. Alpay Ataol, fakültenin ana amacının iletişim çağında genç iletişimcileri küresellesen dünyaya entegre olacak bilgiler ile birlikte topluma kazandırmak olduğunu vurguladı.
“3 Lisans ile Yükseklisans ve Doktora Programları Öğrencilerini Bekliyor”

Radyo-TV Sinema, Halkla İlişkiler ile Basın Yayın ve Gazetecilik lisans programları yanında Radyo-Tv Sinema bölümü dışında diğer bölümlerin yükseklisans programları ve İletişim Yönetimi doktora programının eğitimlerine fakülte amaçalrı doğrultusunda sürdürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Ataol, dünya standartlarında İletişim eğitimi ile genç iletişimcileri teorik bilgiler ile donattıklarını belirterek üniversite bünyesinde 24 saat yayın yapan GAÜ TV ve GAÜ FM ile Karmi Haber Ajansı içerisinde de öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe indirgeme şansı yakaldıklarının altını çizdi.
“GAÜ Öğrencileri Uluslararası Yarışmalara Katılıyor”

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin canlı yayınları gerçekleştirmenin yanında kısa film ve belgesel çekimlerini kendilerine sağlanan teknik donanım ve alanında otorite öğretim görevlilerin danışmanlığında sürdürdüklerini de belirten Prof. Dr. Ataol, Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin üretimlerinin uluslararası kısa film ve belgesel yarışmalarına katılmasının ülke ve yükseköğretim sisteminin yurtdışında tanıtılması açısından önemine dikkat çekti.
“GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışmasının 5.cisi Düzenleniyor”

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığı tarafından beş yıl önce ilki yapılan ve geleneksel hale gelen GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışmasının bu yıl 5.ncisinin yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Ataol, bu sene büyük ödülünün GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu eğitim olduğunun altını çizdi. Kuzey Kıbrıs ile Türkiye’nin her yerinden yüzlerce kısa filmin her sene düzenlenen yarışmaya katıldığını ve sözkonusu üretimlerin geleceğin iletişimcileri ile sinemacılarını yetiştirmesinde oynadığı önemli role dikkat çeken Prof. Dr. Ataol, Liselararası Kısa Film Yarışması ile ilgili detaylı bilgininin www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceğini vurguladı.

Yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi’nin dünya standartlarında eğitim vermeyi amaç edindiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ataol, İletişim Fakültesi olarak küreselleşen dünya ve İletişim Çağında kendini teorik bilgileri ile ifade eden, teorik bilgilerini pratiğe indirgeyebilen genç iletişimcileri yetiştirmek ve topluma kazandırmak olduğunu vurguladı.