Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek

Haberler

GAÜ'DEN

Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında deniz tutkunlarına eğitim vermeye başlayan Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ve GAÜSEM bünyesinde düzenlenen Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları yeni dönem kayıtları başladı.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ile GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile amatör yat kaptanlığı ve kısa mesafe telsiz operatörlüğü kurslarının dönem sonu itibari ile ilk mezunlarını vereceği ve yeni kursların şubat 2011 tarihi ile başlayacağı belirtildiği açıklamada eğitim ve kursların Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlilerinden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Uzak Yol Kaptanı ve Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Efdal Safel tarafından verildiği ifade edildi.
Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek

GAÜ TV Aktüel Haber programına katılan Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlilerinden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Uzak Yol Kaptanı ve Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Efdal Safel, Türkiye Cumhuriyeti Denizcilik Müsteşarlığı onaylı kurslar ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Kurslar toplam 10 haftalık periodu kapsamakta. Her kurs en fazla 25 kişilik gruplar halinde yapılıyor.Bunun sebebi bu uygulamalı bir kurs olduğu için kursiyerlerimizle birebir ilişki kurmak zorundayız. Bundan dolayı fazla kalabalık sınıfları tercih etmiyoruz. Kurslarımız 10 hafta olmakla birlikte 3 hafta sonra ilk mezunlarımızı vereceğiz. Mezun olacak olan kursiyerlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı Denizcilik Müsteşarlığından onaylı Uluslararası geçerliliğe sahip olan Yat Kaptanlığı ehliyeti alacaklardır. Bu kursa Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri ve dışarıdan katılmak isteyen denizci olma arzusuyla başvuran herkes katılabilir. 14 yasını tamamlamış ve gerekli sağlık koşullarına uymakta olan kişiler kayıt yaptırma hakkına sahip olabileceklerdir.”

Deniz tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları ile ilgili detaylı bilginin Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ve GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada daha fazla bilgiye 650 20 00 no’lu telefondan da ulaşılabileceği vurgulandı.