GAÜ'den Çocuk Gelişimi ve Engelli Eğitimi için Önemli Çalışmalar

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'den Çocuk Gelişimi ve Engelli Eğitimi için Önemli Çalışmalar

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığı 2010-2011 akademik yılında Mühendislik eğitiminde dünya standartlarını yakalayacak atılımlarını sürdürüyor.

KKTC’de ilk kez üniversitemiz tarafından kurulan Ergonomi ve İş Etüdü laboratuarlarında Çocuk Ergonomisi çalışmaları devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim görevlisi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili Burcu Toker Ersöz tarafından yürütülen projelerde önemli adımlar atıldığı ve Çocuk Ergonomisi çalışmalarının yeni projelerle devam edeceğini açıklandı.

Teknopark bünyesinde yer alan Ergonomi ve İş Etüdü laboratuarlarında şimdiye kadar yapılan projelerin içerisinde “çocukların sağlıklı ve kullanışlı ders çalışma ortamlarının nasıl olması “, “ilkokul çocuklarının sırt çantasının yanlış taşımaları durumunda nelere yol açabileceği” hakkında önemli bilgiler verdi.Ve ayrıca bilgisayar kullanma tasarımı ile ilgili engelliler adına çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın çok beğenildiğini söyleyen Burcu Toker Ersöz ,engelliler adına yapılan çalışmaların önümüzdeki dönemde farklı çalışmalar ile devam edeceğini vurguladı.
Amacımız KKTC’nin geleceği olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi eğitim şartlarına kavuşabilmeleri

Ergonomi ve İş Etüdü laboratuarının ayrıca, KKTC’de daha önce hiç yapılmamış olan “çocuk ergonomisi” alanında araştırma ve çalışmalar yaparak önemli bir eksikliği gidereceğinin de vurgulandığı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik fakültesi bünyesinde yapılacak çeşitli saha çalışmaları ile KKTC halkının geleceği olan çocukların daha sağlıklı okul ve oyun ortamlarında büyümeleri için gerekleri bilimsel üretimlerin Ergonomi ve İş Etüdü laboratuarında gerçekleşeceği beliritilerek sağlıklı nesiller için Çocuk Ergonomisi çalışmalarının önemine dikkat çekildi.