Hedef Dünya Standartlarında Mühendislik Eğitimi

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Dünya Standartlarında Mühendislik Eğitimi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığı 2010-2011 akademik yılında Mühendislik eğitiminde dünya standartlarını yakalayacak atılımlarını sürdürüyor. GAÜ’den yapılan açıklamada Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Techno-Park bünyesinde eğitimlerini sürdüren Mühendislik Fakültesi mevcut eğitim laboratuvarlarını geliştirirken yeni laboratuvarları da bilimsel üretimin ve eğitimin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla geliştirilen ve yani kurulan laboratuvarlar ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’den yapılan açıklamada yükseköğretimde 26. yılında da GAÜ’nün akademik bölümlerin teknik donanım ve alt yapısını geliştirecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceği vurgulandı.
Mühendislik Eğitimi İle İlgili 5 Yeni Laboratuvarın Kurulma Süreci Tamamlandı

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla eğitimin hizmetine sunulacak laboratuvarların kurulma sürecinin tamamlandığının belirtildiği açıklamada Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme ile Alternatif Enerji laboratuvarlarının kurulma sürecinin tamamlandığı vurgulandı. Bilgisayar Bütünleşik Üretim laboratuarının ise önümüzdeki akademik dönem içerisinde kurulacağının da belirtildiği açıklamada Techno-Park bünyesinde bulunan diğer laboratuvarların da geliştirildiği belirtildi.
8 Laboratuvarın Altyapı ve Teknolojik Özellikleri Geliştirildi

Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarlarının altyapı ve teknolojik özelliklerinin geliştirilerek bilimsel bilgi üretimi ve eğitime devam ettiğinin altının çizildiği açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Techno-Park bünyesindeki eğitim laboratuarları ile ileri Mühendislik eğitimlerinin ve bilimlerinin merkezi olduğu ifade edildi.
AR-GE Çalışmaları ile İlgili Meslek Kuruluşları ve Özel İşletmelerin Hizmetine de Sunulacak

Techno-Park bünyesinde Mühendislik eğitiminde kullanılan 13 laboratuvar ile kurulacak olan 1 laboratuvarın bilimsel üretimler yanında bilimsel bilgi birikimini topluma yaymak amacıyla ilgili meslek kuruluşları ve özel işletmelerin çeşitli araştırmaları ve AR-GE çalışmaları için kullanılacağının da altının çizildiği açıklamada laboratuvarların altyapı ve kullanım amaçlarına yönelik bilmsel bilgi üretimleri ile KKTC’de ilk olduğu ve çeşitli alanların gelişimine katkı yapacak önemli bilimsel çalışmaları ortaya koyacağı vurgulandı.