Kıbrıs İçe Kapalılığından Dolayı Önemli Bir Coğrafya

Haberler

GAÜ'DEN

Kıbrıs İçe Kapalılığından Dolayı Önemli Bir Coğrafya

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Eğitiminde Mezuniyet Projeleri” konulu panel GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlendi.

Panele mimarlık ve mimarlık eğitiminin otorite isimleri Türkiye’nin önde gelen ünlü mimar ve akademisyenleri Sinan ödüllü mimar Ziya Tanalı ile Doç. Dr. Celal Abdi Güzer yanında Kıbrıs Türk Mimarlar odasından mimar Turulsan Arslan ile GAÜ öğretim görevlileri konuşmacı olarak katıldı.

Doç.Dr. Zeynep Onur’un moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile ilgili yapılan açıklamada GAÜ’nün yükseköğretimde 25. yılını geride bıraktığı hatırlatılarak alanında otorite ve uzmanların katıldığı panel, konferans, seminer ve atölye çalışmaları ile öğrenci gelişiminin en üst düzeye çekilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Ayrıca konuyla ilgili yapılan açıklamada Türkiye’nin önde gelen otorite ve ödüllü mimarların GAÜ öğretim görevlileri ile birlikte tez jürisi ve diğer etkinliklerde GAÜ mimarlık öğrencilerinin projelerini değerlendirmelerinin mezuniyet sonrası kariyer gelişimi açısından önemine de dikkat çekildi.
Öğrencilerin Heyecanı ve Öğretim Görevlilerin Enerjisinden Çok Etkilendim

Türkiye’nin önde gelen ödüllü mimar ve kademisyenlerinden ODTÜ Mimarlık bölümü öğretinm görevlisi Doç. Dr. Celal Abdi Güzer panelde yaptığı konuşmada GAÜ’de ilk defa bulunuduğunu belirterek Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin heyecanı ile öğretim görevlilerinin enerjisinden çok etkilendiğini ifade etti. Gözlemlediği heyecan ve enerjinin iyi bir eğitim ve üretimin temeli olduğunua dikkat çeken Doç. Dr. Güzer, coğrafyalar farklı olsa da mimarlık alanında sorunlar ve öncelişklerin ayni olduğunu vurguladı.
Politik ve Sosyo Ekonomik Koşulların Doğurduğu İçekapalılıktan Dolayı Kıbrıs Önemli

Farklı coğrafyalarda bilimsel üretim yapan akademisyenler ve mimarlık eğitim alan öğrencilerin bilgilerini buluşturma, artırma ve birbirlerinden haberdar olmaları bakımından GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Mimarlık Eğitiminde Mezuniyet Projeleri” konulu panelin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Güzer, panel ile ODTÜ ve GAÜ Mimarlık fakülteleri arasında kurulan işbirliğinin Kıbruıs için önemli olduğunu belirtti.

Politik, coğrafik ve sosyo-ekonomik koşulların doğurduğu içekapalılıktan dolayı Kıbrısın önemli bir coğrafya olduğunun altını çizen Doç. Dr. Güzer, mimari üretimler ile mimarlık eğitiminde öğrenci gelişimi için öenmli üniversitelerin işbirliklerinin önemli olduğunun altını çizdi.