"Kıbrıs'ta Kentleşme Politikaları" Paneli GAÜ’de Gerçekleşecek

"Kıbrıs'ta Kentleşme Politikaları" Paneli GAÜ’de Gerçekleşecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarın ve Güzel Sanatlar Fakültesinin geleneksel olarak düzelediği seminer dizisi bu hafta "Kıbrısta Kentleşme Politikaları" başlığındaki panel ile  31 Temmuz 2015 Cuma günü gerçekleşecek.

Panelde, akademisyenlerin yanısıra, devlet yetkilileri, belediye başkanları, meslek örgütleri başkanları ve sivil toplum örgütleri yöneticileri de konuşma yapacaklar.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen panelde, özellikle Ülkesel Fiziki Planın yayınlanması sonrasında ve çeşitli kentlerde master plan ve emirname tartışmalarının gündeme gelmesiyle oluşan fikir ayrılıklarının masaya yatırılacağı ve Kentleşme Politikalarına çözüm arayışı olabileceği kaydedildi.

31 Temmuz Cuma günü, saat 14:00`te GAÜ Millennium Senato Kongre Merkezi’nde başlayacak olan panele konu ile ilgilenen herkesin davetli olduğu belirtilen açıklamada, gerçekleşecek panelin detaylı programının aşağıdaki gibi olduğu belirtildi:

Program:

Açılış Konuşmaları

1. Oturum

Moderatör: Doç. Dr. Hossein Sadri

(GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)

Mehmet Harmancı - Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı

Nidai Güngördü - Girne Belediyesi Başkanı

Ertan Öztek - Şehircilik ve Planlama Dairesi Müdürü

2. Oturum

Moderatör: Prof. Dr. Naciye Doratlı

(DAÜ Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı)