Ünlü Türk Mimarlar GAÜ’deki Panele Katılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Ünlü Türk Mimarlar GAÜ’deki Panele Katılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü mezuniyet projelerini değerlendirmek üzere kurulan jüriye ve düzenlenecek panele mimarlık alanında otorite isimleri Türkiye’nin önde gelen ünlü mimar ve akademisyenleri Sinan ödüllü mimar Ziya Tanalı ile Doç. Dr. Celal Abdi Güzer katılıyor.
“KKTC Üniversiteleri Sahte Mimarlık Diploması Veriyor İddialarına Anlamlı Cevap”

KKTC Üniversiteleri sahte mimarlık diploması veriyor iddiaları ile geçtiğimiz aylarda gündemi meşgul eden Türkiye Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Mimarlığın Sosyal Forumu” na katılan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin “Kent ve İnsan Hakları” konulu atölye çalışmaları düzenleyip bildiriler sunmalarının ardından GAÜ Türkiye’nin mimarları ve akademisyenlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
“Mimarlık Eğitiminde Mezuniyet Projeleri Paneli 21 Ocak 2011 Cuma Günü Karmi Kampüs’te Düzenlenecek”

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde 21 Ocak 2011 Cuma günü saat 09.00’da başlayacak “Mimarlık Eğitiminde Mezuniyet Projeleri” konulu panele Mimarlık eğitiminde otorite ünlü mimar ve akademisyenler yanında Kıbrıs Türk Mimarlar odasından mimar Turulsan Arslan ile GAÜ öğretim görevlileri konuşmacı olarak katılacak. Doç.Dr. Zeynep Onur’un moderatörlüğünde gerçekleşecek panel ile ilgili yapılan açıklamada GAÜ’nün yükseköğretimde 25. yılını geride bıraktığı hatırlatılarak alanında otorite ve uzmanların katıldığı panel, konferans, seminer ve atölye çalışmaları ile öğrenci gelişiminin en üst düzeye çekilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Türkiye’nin önde gelen otorite ve mimarlarının tez jürisi ve diğer etkinliklerde GAÜ öğrencilerine katkı yapmasının önemine de dikkat çekilen açıklamada geçtiğimiz günlerde ortaya atılan KKTC üniversiteleri ile ilgili çirkin iddialara da GAÜ’nün gerek Ankara’da katıldığı bilimsel konferans ve seminerde gerekse Karmi Kampüs’te düzenlediği etkinlikler ile bilimsel üretrim ve duruşla cevap verdiği de vurgulandı.