16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi GAÜ’de Yapılacak

Haberler

GAÜ'DEN

16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi GAÜ’de Yapılacak

Yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2011 bahar döneminde 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ankara Üniversitesinde bu yıl 15.cisi düzenlenen kongrede 25 aday üniversite arasından seçilen GAÜ, “İçimizdeki Sınırları Aşmak” teması ile bu yıl 16.cısı düzenlenecek kongre için hazırlıklarını sürdürüyor. Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada Türk ve Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde öğrenimlerine devam eden psikoloji öğrencilerinin kongre dolayısıyle GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenecek seminer, konferans ve atölye çalışmalarına katılacakları belirtildi.
Türk ve Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri Psikoloji Öğrencileri GAÜ’de Buluşacak

''İletişim Çağında İletişimsizlik'' teması ile düzenlenen geçen akademik dönemdeki kongrede 25 farklı üniversiteden gelen psikoloji öğrencilerinin ünlü psikolog ve akademisyenlerin verdiği konferans ve seminerlere katıldığının hatırlatıldığı açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenecek kongrenin bu yılki temasının “ İçimizdeki Sınırları Aşmak” olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada lisans ve yükseklisans öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilimsel proje ve konferanslara katılmalarının desteklendiği belirtilerek kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi vizyonu ile GAÜ’nün Karmi Kampus, İngiltere Kampüsü, Singapur ve ABD kampüslerinde verdiği teorik derslerin pratik uygulamalarının düzenlenen konferans ve atölye çalışmaları ile sağlandığına dikkat çekilerek ulusal ve uluslar arası bilimsel projelere katılmanın öğrenci gelişimi için önemine dikkat çekildi.
Kuzey Kıbrıs ile Yükseköğretim Sistemi Tanıtılacak

Türk üniversiteleri psikoloji öğrencilerini GAÜ’de bir araya getirecek 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi Karmi Kampus Uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall ile Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gerçekleşeceğinin de belirtildiği açıklamada Türk üniversitelerinden kongre için ülkemize gelecek öğrenci ve bilim insanlarının Kuzey Kıbrıs ile yükseköğretim sistemini yakından görme ve tanma fırsatı bulmalarının önemine de dikkat çekildi. Konuk heyetlerin çeşitli temaslarda da bulunacağının altının çizildiği açıklamada GAÜ’nün KKTC yükseköğretim sisteminin gelişmesine katkı yapacak bilimsel etkinlik ile projelere imza atmaya devam edeceği vurgulandı.