GAÜ 25. Yılında 68 Değişik Ülkeden Mezun Veriyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 25. Yılında 68 Değişik Ülkeden Mezun Veriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken 25. yılında “3 Ada Tek Üniversite” hedefi ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlandığı 2010 akademik yılı öncesinde 25. Yıl mezuniyet töreni ile ilgili GAÜ Rektörlüğünden açıklama yapıldı.

“3 Ada Tek Üniversite” sloganı ile Kıbrıs yerleşkesi Karmi Kampüs ve İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampüs ardından Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüsünü açmaya hazırlanan GAÜ, 25. yıl mezuniyet töreninde önemli konukları da ağırlayacak.

GAÜ 25. Yıl Mezuniyet törenine KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile üst düzey devlet prtokolü ile elçilik yetkilileri de katılacak.

GAÜ 25. Yıl Mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a onursal doktora payesi takdim edilecek.
Prof. Dr. Yıldırım Öner : “GAÜ 25. Yılında 68 Değişik Ülkeden 815 Mezun Vermenin Gururunu Yaşıyor.”

Girne Amerikan Üniversitesi 25. Yıl mezuniyet töreni ile ilgili GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner yaptığı yazılı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi’nin 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı sonunda 68 değişik ülkeden 815 mezun verdiğini belirtti.

Çağdaş bir şekilde yetişen GAÜ mezunlarının başta YÖK ve YÖDAK’tan olmak üzere dünyanın en saygın akreditasyon kurumlarından diplomalarına denklik aldığını hatırlatan Prof. Dr. Öner, GAÜ’nün yükseköğretim’de mükemmellik anlayışı ile eğitim verdiğini belirterek GAÜ’nün kuruluşunun 25. yılı olması sebebiyle bu yılki mezuniyet töreninin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.GAÜ’nün 25. Yılında “3 Ada Tek Ünivesite” vizyonu çercevesinde İngiltere Canterbury Kampüsünün açıldığını ve Asya Pasifik Kampüsü Sinagapur’un yeni akademik yıl ile birlikte eğitime başlayacağının altını çizdi. GAÜ 2009-2010 akademik yıl mezunlarını uğurlarken önümüzdeki dönem 2000’in üzerinde yeni öğrencinin GAÜ ailesine katılmasının öngörüldüğünü belirterek GAÜ’nünü yeni akademik yıl için yeni kayıt hedefinin 2000 öğrenci olduğunu açıkladı. .

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve AB başmüzekarecisi Egemen Bağış’ın da mezuniyet törenine katılacağını ve GAÜ’nün konuklarına Fahri Doktora Payesi vereceğine de değinen Prof. ÖnerÖner, eğitimde mükemmeli yakalama misyonu çerçevesinde GAÜ mezunlarının dünya ve ülke siyasetlerine yön veren aktörler ile buluşmaya devam edeceğini belirtti.

.25. yıl mezunlarına eğitimleri sonunda sahip oldukları bilgiler ve kazandıkları değerler ile kariyerlerine iyi bir noktadan başlayacaklarını belirten Prof. Dr. Öner, GAÜ mezunlarına bir kez daha kutlayarak sözlerine son verdi.