Büyük Ödül İngiltere’de Tam Burslu Eğitim

Haberler

GAÜ'DEN

Büyük Ödül İngiltere’de Tam Burslu Eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleşen GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması’nın bu yıl beşincisi düzenleniyor. Bu yıl 5. sini gerçekleştirilecek GAU Liselerarası Kısa Film Yarışması’ndaki amaç, gençleri bir araya getirerek geleceğin yönetmenlerini, yapımcılarını keşfetmek ve yeni dostlukların kurulmasına olanak sağlamak. Konuyla ilgili Gaü’den yapılan açıklamada birincilik ödülünün GAÜ’nün yükseköğretimde 25. yılına girdiği dönemde eğitime başlayan İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu eğitim olduğu ifade edildi.

Katılımcıların belgesel ve drama içerikli kısa filmler ile katılabileceği yarışmanı ödülleri ve katılım koşulları ise şöyle:
Yarışmanın Ödülleri
Birincilik Ödülü:

GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu veya 2500 Euro
İkincilik Ödülü:

1500 Euro ve Digital Fotoğraf Makinası
Üçüncülük Ödülü:

750 Euro ve DivX / DVD Oynatıcı
Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sınırları içerisinde lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler katılabilir.
Filmler en fazla 15 dakika uzunluğunda olabilir.
Filmlerde konu sınırlaması yoktur; ancak Milli Eğitim ilkelerine ve genel ahlak kurallarına uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Yarışmaya katılacak filmler orijinal formatı ne olursa olsun “PAL” sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
Jüri üyeleri, filmleri içerdikleri belirgin teknik hatalar yüzünden diskalifiye edebilirler.
Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 11 Nisan 2011’dur. 11 Nisan 2011’ tarihine kadar aşağıdaki dokümanların Girne Amerikan Üniversitesi’ne gönderilmesi gerekmektedir.
Ön kayıt formu
Eserin 2 adet DVD kopyası
Filmle ilgili 2 adet siyah-beyaz veya renkli fotoğraf
Filmin özeti (en fazla 100 kelime)
Öğrenci belgesi
Yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılmak mümkündür. Grup olarak katılacaklar gruptan sorumlu bir kişinin ismini belirtmelidir. Her grup ve/veya yarışmaya birden fazla filmle katılabilir.
Üniversitemizin televizyonu GAU TV, yarışmaya katılan her filmin gösterim hakkına sahiptir.
Jürinin kararına itiraz edilemez.
Yarışma sonuçları Nisan başında yapılacak jüri toplantısı sonunda belirlenecek ve 15 Nisan 2011 Cuma günü üniversitemizde gerçekleştirilecek törenle ödüller sahiplerini bulacaktır.
Yarışma düzenleyicileri ve seçici kurul üyelerinin birinci derece akrabaları yarışmaya katılamazlar.
Yarışmaya gönderilen eserlerin ve kullanılan görsel malzemenin daha önce sergilenmemiş, yayınlanmamış, ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir.
Katılım koşulları bu madde dahil 13 maddeden oluşur. Her katılımcı yarışmanın katılım koşullarını kabul etmiş sayılır. Katılım koşulları sadece yarışmayı düzenleyenler tarafından değiştirilebilir.