Akpınar, Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'nde KKTC Yükseköğretimini Temsil Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar, Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'nde KKTC Yükseköğretimini Temsil Etti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar İstanbul Uluslararsı İşbirliği ve Yatırım Zirvesi`ne katıldı.

 

Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) Türkiye ve Avrupa İşletmeler Birliği’nin (EBCA) ortaklaşa düzenlediği , Başbakanlık Yatırım  Destek ve Tanıtım Ajansı`nın desteklediği zirvede  yerli ve yabancı bir çok yatırım paydaşı ve alanlarında lider kabul edilen şirket ver markalar bir araya geldi.

 

İstanbul Uluslararsı İşbirliği ve Yatırım Zirvesi’ne sponsor oarak destek olan Gaü adına katılım gösteren Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar KKTC Yükseköğretimi hakkında gerçekleştirmiş oduğu sunumda şunları söyledi;

 

“Bugün devamlı gelişim ve ilerleme sürecinde olan Türkiye Cumhuriyeti`nin, dünya üzerinde çok ciddi açılımları bulunmaktadır. Yükseköğretim gelişim sürecine bağlı olarak uzay bilimleri ve havacılık sektörü gibi çağımızın modern programları T.C. sektörel gelişim programında en üst sırada yer almaya başlamıştır. Modern dünyanın gelişim sürecine ayak uydurabilmek için uluslararasılaşma olgusu en temel gereksinimdir. Uluslararası düzeyde gerekli temaslar, etkileşimler ve işbirlikleri, paylaşımlar her sektörde olduğu gibi Yükseköğretim düzeyinde de gerekliliğini korumaktadır.

 

Bu noktada 120 farklı ülkeden öğrenci alan, uluslararası akredite ve denklikleri ile söz konusu temasları en üst düzeyde gerçekleştiren K.K.T.C üniversitelerinin dünya yükseköğretimine de yön verdiği yadsınamaz bir gerçektir.  K.K.T.C ve  T.C. üniversitelerin yanı sıra devletlerininde bu yolda , her türlü uluslararası kabüllerde beraber adım atmaları ve yapılacak yasal düzenlemeler; Türkiye ve K.K.T.C yükseköğretimini bulunduğu konumdan daha da ileriye taşıyacaktır.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne uygulanan haksız  ambargolara rağmen yükseköğretim kurumlarının yarattığı bu dinanizm hiç kuşkusuz yatırım paydaşlarını da cezbedecek bir yapıyı ortaya koymaktadır.

 

Gerek teknolojik anlamda, gerek ihiyaca yönelik yapı ve yatırımların artması kurumlarımızı teşvik edecek ve hak ettiği en üst konuma taşımasına yardımcı olacaktır" dedi.