GAÜ İç Mimarlık Eğitiminde Kalite ve Akreditasyon Toplantısına Katıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İç Mimarlık Eğitiminde Kalite ve Akreditasyon Toplantısına Katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla binasında gerçekleşen III. Ulusal İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısına katıldı.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Hacıhasanoğlu ve İTÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Şener’in açılış konuşması ile başlayan toplantıya Türkiye ve KKTC üniversitelerinden 30 bölüm başkanı katıldı.
“CIDA Standartları, İç Mimarlık Eğitiminde Kalite ve Akreditasyon Konularında Önemli Tartışmalar Yapıldı”

III. Ulusal İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısına katılan GAÜ İç Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Yücel Besim konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplantı ile İç Mimarlık eğitiminde kalitenin yükseltilmesi ve akreditasyonlar ile ilgili önemli bilgi paylaşımları olduğu ve önemli kararlar alındığını ifade etti.

CIDA Standartları , İç Mimarlık eğitiminde kalitenin artırılması ve akreditasyon konuları yanında düzenlenen oturumlarda temel alanlar, akademik kadrolar ve öğrenci alımları ile ilgili konuların irdelendiğini de belirten Besim, bilgi paylaşımı ve alınan kararların İç Mimarlık eğitimine üniversitelere önemli katkılar yapacağının vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Zeynep Onur, Dr. Hacer Başarır, Halide Eroğul ve Meltem Kalfaoğlu’ nun katkılarıyla GAÜ İç mimarlık öğrencilerinden Burak Geldi tarafından hazırlanan posterin de toplantı kapsamında açılan sergide sergilenmeye hak kazandığını da belirten Besim, serginin İTÜ Taşkışla binasında 2 ay boyunca ziyarete açık kalacağını da ifade etti.