İletişim Günleri GAÜ’de Gerçekleşmeye Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

İletişim Günleri GAÜ’de Gerçekleşmeye Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.İletişim Günleri etkinlikleri ile uzman konuşmacılarla farklı konferanslara imza atan GAÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde araştırma görevlileri Dilek Aydoğdu ve Kamil Kanıpek konuşmalarını gerçekleştirdi.

Televizyon Aracılığıyla Kültürün Yayılımı konulu konuşmasını gerçekleştiren Arş. Gör. Dilek Aydoğdu,kitle iletişim araçlarının en güçlüsü kabul edilen televizyonun, kültürün ulusal ve uluslar arası düzeyde bireylere ulaştırılmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Batı ülkelerinin de sahip oldukları ileri iletişim teknolojileri nedeni ile Türk kültürünün üzerinde, hakim kültür olduğunu dile getiren Aydoğdu, ‘Avrupa içerikli yayınlar Türk kültür değerlerimizin yavaş yavaş ikinci plana gerilemesine sebep olmaktadır’dedi.

‘Televizyon Dizilerinde Geleneksel ve Popüler Kültür Ayrımı Çerçevesinde Bir Analiz’ konulu konuşmasını gerçekleştiren Arş. Gör. Kamil Kanipek ise, medyanın yeni kadın tipini yarattığını vurguladı.Geleneksel kültürde alışılagelmiş kadın modelinin dışında yeni tip ideal kadın modeli gelişmekte olduğunu vurgulayan Kanıpek, medya araçlarının sayesinde popüler kültürün bir getirisi olan tüketim kültürü ile bütünleştiğini dile getirdi.

Kamil Kanıpek, ‘kültürümüzde yer alan örf ve adetler, gelenekler, medya aracılığıyla ya tüketilebilecek bir meta olarak sunularak, ya da sulandırılarak özünü kaybetme noktasına gelebilmektedir.’dedi.Kamil Kanıpek konuşmasına, 1 Kadın 1 Erkek dizisinin analizi ile son verdi.

Senato Kongre salonun da gerçekleşen seminere, İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.Girne Amerikan Üniversitesi Televizyonundan da canlı olarak yayınlanan İletişim Günleri,önümüzdeki günlerde de uzman konuşmacı ve farklı konular ile devam edeceği bildirildi.