Akpinar Pastaneleri’nden Ülke Tanıtımına Büyük Katkı

Haberler

GAÜ'DEN

Akpinar Pastaneleri’nden Ülke Tanıtımına Büyük Katkı

Girne Ameirkan Üniveristesi (GAÜ) işletmeleri bünyesinde hizmet veren, 1935 yılından günümüze kadar Kıbrıs Türk lezzetlerini sürdüren Akpınar Pastaneleri’nden ülke yemek kültürünün tanıtımına büyük katkı.

 

Halen Günümüzün en popüler mekanlarından birisi olan Akpınar Pastaneleri, kapılarını Kıbrıs halkına açtığı ilk günden itibaren kaliteden ödün vermeden verdiği hizmeti 80`inci kuruluş yılında da sürdürmeye devam ettiği şu günlerde, Türkiye’nin sevilen oyuncu, program sunucusu ve Radyocusu olan Kadir Çöpdemir tarafından sunuculuğu gerçekleşen “Geldim, Gördüm, Yedim” programının çekimlerine ev sahipliği yaptı.

 

GAÜ Akademisyenlerinden Sosyolog Derviş Refiker rehberliğinde çekimleri KKTC’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen programda, Akpınar pastahaneleri bünyesinde üretimi gerçekleştirilen Kıbrıs’a özgü Macun, Çiçek Suyu ve Pasta çeşitleri Beyaz TV’de yayınlanan “Geldim, Gördüm, Yedim” programı vaıstası ile izleyicilere tanıtıldı. İmalathanede gerçekleştirilen çekimlerde  ürünlerin üretim aşamaları ve kullanılan malzemeler hakkında bilgiler aktarıldı. Çöpdemir, Akpınar Pastahaneleri bünyesinde üretimi gerçekleştirilen ürünlerin lezzetine hayran kaldığını belirtti.