Girne Amerikan Üniversitesi Ankara’da Temsil Edildi

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi Ankara’da Temsil Edildi

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Dr. Hossein SADRI, Türkiye Dış İşleri Bakanlığı ve Gaziosmanpaşa Soroptimist Kulübü‘nün Gazi Üniversitesi’nde 15 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirdiği “İnsan Hakları Bağlamında İnsan Ticareti Paneli”ne davetli konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nur Çağlar’ın yaptığı panelde, Girne Amerikan Üniversitesinden Dr. Sadri’ye ek olarak, Dış İşleri Bakanlığından Ahenk Dereli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Ayata ve Uluslararası Göç Örgütü’nden Meltem Ersoy davetli konuşmacı olarak dünyada ve Türkiye’de insan ticareti problemini insan hakları bağlamında ele aldılar.

Panelde konuşma yapan Dr. Hossein SADRI “Kentte Kadınların İnsan Hakları ve Kadın Ticareti” başlıklı konuşmasıyla toplumsal cinsiyet ve mekan bağlamında eril kentlerin oluşumu ve kadınların kent mekanlarından dışlanma sürecinden yola çıkarak, kadınların kentte insan haklarını ve bu haklara erişimleri için gereken desteklerin toplumsal ve mekansal boyutlarına dikkat çekti ve olumlu eylem tedbirleri (Affirmative Actions) vasıtasıyla kadın dostu kentlere doğru hareket ederek kadın ticaretine karşı önlem alma yöntemlerini tartıştı.