Evimizden Uzakta Kendi Evimizdeyiz

Haberler

GAÜ'DEN

Evimizden Uzakta Kendi Evimizdeyiz

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü tarafından ülke tanıtımı amacıyla her yıl geleneksel olarak yükseköğretime yeni başlayan öğrencilere yönelik ücretsiz olarak düzenlenen “KKTC Kültür Günleri ve Gezileri” devam ediyor.

GAÜ Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü tarafından düzenlenen gezilere yabancı uyruklu öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Girne bölge gezisine 200’ün üzerinde öğrenci katıldı. St. Hilarion, Bellapais, Barış ve Özgürlük Müzesi, Girne Kalesi, Lambusa Krallığı ve GAÜ Sosyal Tesisleri Camelot Beach Club’ı kapsayan gezi programı ile Girne bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerini yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler yoğun geçen ders programından uzaklaşma ve dinlenme fırsatı da yakaladılar.
“Amaç Ülke ve Sosyal Çevreye Uyum Yanında Öğrencilerin Mezuniyet Sonrası Ülkelerine KKTC Fahri Kültür Elçisi Olarak Dönmeleri”

GAÜ Öğrenci Hizmetleri Direktörü Celal SAKKA konuyla ilgili yaptığı açıklamada ,kültür gezilerinin öğrencilerin KKTC ve sosyal çevreye uyum sürecini kolaylaştırdığını ve hızlandırdğını ifade etti. KKTC Kültür Günleri ve Gezileri programının her yıl geleneksel olarak GAÜ Öğrenci Hizmetleri Direktörlüğü tarafından düzenlendiğinin hatırlatan Sakka, programın amacının öğrenci uyumu yanında mezuniyet sonrası yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerine KKTC fahri kültür elçisi olarak dönemelerini sağlamak olduğunu vurguladı. “KKTC Kültür Günleri ve Gezileri” ve benzer diğer sosyal,kültürel ve sportif etkinliklerin 2010-2011 akademik yılı boyunca süreceğini de belirten Sakka, sürdürülen programın ülke tanıtımına etkisinin önemine dikkat çekti. KKTC’nin doğal ve kültürel güzellikleri yanında kültür ve kimliğinin de düzenlenen programla yabancı uyruklu öğrencilere anlatıldığını da belirten Sakka, yükseköğretim olgusunda ülkeye ve sosyal çevreye uyumun eğitimn devamlılığındaki, etkisinin önemine dikkat çekti.
“Evimizden Uzakta Kendi Evimizdeyiz”

“KKTC Kültür Günleri ve Gezileri”ne katılan yabancı uyruklu öğrenciler GAÜ TV Aktüel haber programına konuyla ilgili yaptıkları açıklamada düzenlenen programa katılmaktan ve KKTC’nin doğal ve tarihi güzellikleri yanında kimlik ve kültürünü yakından tanımaktan mutlu olduklarını belirttiler. GAÜ Öğrenci hizmetleri Direktörlüğü tarafından yürütülen program ile kendilerini evden uzakta kendi evlerinde hissettiklerini vurgulayan öğrenciler, ülke ve sosyal çevreye uyumu kolaylaştıran etkinlikler ile üniversite yaşamına daha kolay alıştıklarını ifade ettiler. KKTC ve GAÜ’de yükseköğretime başlamaktan mutlu olduklarını da belirten öğrenciler doğal ve tarihsel güzellikleri yanında Kıbrıs Türk kültürü ve kimliğini de yakından tanımakatn mutlu olduklarını belirttiler.