Avrupa ve Asya’nın Ardından GAÜ’den Afrika Atağı

Haberler

GAÜ'DEN

Avrupa ve Asya’nın Ardından GAÜ’den Afrika Atağı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılında düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken 25. yılında “3 Ada Tek Üniversite” hedefi ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlandığı 2010 akademik yılı öncesinde Fas Yetkili Temsilciliğini açtı.

Dünyanın dört bir yanından 24 farklı ülkeden akademisyen ve 68 farklı ülkeden öğrenci potansiyeli ile uluslararası geniş ve çok kültürlü bir yelpazeye sahip olan GAÜ, Fas temsilciliği ile KKTC yükseköğretimini Kuzey Afrikada tanıtmak ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikiminin kıtanın yükseköğretim sistemleri ile paylaşılması amaçlıyor.

Fas Yetkili Temsilciliğinin açılışına katılan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Asım Vehbi . “GAÜ 25 Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi ile Yükseköğretimde Otorite.”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Fas Yetkili Temsilciliği’nin açılışında yaptığı konuşmada Yükseköğretimde sunulan hizmette en üst kaliteyi yakalamanın gerektiğini, bunun da, ders programları, öğretim yöntemleri, eğitmen ve kampüs kalitesiyle mümkün olduğunu dile getirdi. GAÜ’nün tüm dünyada tanınan diploması, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, eğitim süresince desteklenen İngilizce dil eğitimi, yetmişten fazla ülkeden öğrenci ve akademisyen grupları ve çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosuna da değinen Vehbi, Karmi, Canterbury ve Singapur kampüslerinde eğitim imkanı sunan GAÜ’nün Uluslararası kimliği ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretiminde öncü ve otorite olduğunu vurguladı.
“İngiltere Canterbury Kampüsü Önemli Fırsatlar Sunuyor”

GAÜ yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı akademik yıl içerisinde eğitime başlayan İngiltere Canterbury Kampüsü’nün yükseköğretim adına önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Vehbi, GAÜ Jenerik Kampüsleri ve Ekim 2010’da eğitime başlayacak Asya Pasifik yerleşkesi Singapur Kampüsü ile de GAÜ’nün “3 Kıta Tek Üniversite” hedefini gerçekleştirerek 3 kıtada yükseköğretime bilimsel bilgi birikimi ile yön verecek bir dünya üniversitesi olmasının önemine dikkat çekti.
“Fiziki Gelişimi ve Öğrencilerine Sunduğu İmkanlar ile GAÜ Öncü”

GAÜ’nün Kıbrıs’ın ilk üniversitesi ve Avrupa’nın en büyük Amerikan üniversitesi olduğunu da hatırlatan Vehbi, 3 kıtada öğrenim görme fırsatına sahip olan öğrencilerin dünyanın önde gelen denetleme ve akreditasyon kurumlarından onaylı diplomalarının ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinde geçerliliğinin önemine dikkat çekti. Fiziki gelişim süreci ve öğrencilerine sunduğu sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler ve barınma imkanları ile de GAÜ’nün öncü olduğunu ifade eden Vehbi, Fas Yetkili Temsilciliği ile GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini kıtanın yükseköğretim kurumları ile paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı.