Eskrim Cumhuriyet Kupası GAÜ’de Yapıldı

Eskrim Cumhuriyet Kupası GAÜ’de Yapıldı

KKTC Eskrim Federasyonu tarafından Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Spor Kompleksi salonlarında gerçekleşen Eskrim Cumhuriyet Kupası sona erdi.

GAÜ, Akdeniz Spor Birlği ve Yenicami Ağdelen Spor Kulubü eskrim takımlarının mücadele ettiği Cumhuriyet Kupası müsabakaları 2 gün sürdü.

KKTC Eskrim Federasyonu başkanı Erhan Vechi konuyla ilgili yaptığı açıklamada düzenlenen Cumhuriyet Kupası müsabakalarının amacının eskrim sporunu yaymak ve KKTC Milli takımını oluşturarak Türkiye’deki turnuvalara katılmak olduğunu belirtti. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile de orta öğretim ve lise dengi okullarda eskrim kurslarının devam ettiğini de hatırlatan Vechi, gençler arasında eskrim sprounun kabul görmeye başladığını ifade ederek son dönemlerde kurulan yeni kuluplerin bunun en büyük göstergesi olduğunu vurguladı. Karakter ve beden gelişimi açısından Eskrim sporunun önemine de dikkat çeken Vechi, Federasyon bünyesinde GAÜ öğretim görevlileri ve sporcularının katkıları ile düzenlenen eskrim kurslarının herkese ve her yaşa açık olduğunun altını çizerek kurslar ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığından alınabileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Kupası Eskrim müsabakaları sonunda dereceye giren kulüp ve spoculara ödülleri Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar , GAÜ Spor Koordinatörü Muzaffer Doğgün, Federasyon Antrenörü Ömer Aydın, Yeni Cami Spor Kulübü Eskrim Sorumlusu Ömür Gümüş ve Hakem Madan Seyn tarafından verilirken Flore ve Kılıç branşlarında erkek ve bayan kategorilerinde gerçekleşen müsabakalarda dereceye giren kulüpler şöyle:
Genç Erkekler Flöre
1. Serhan RAMADAN GAU Spor Kulübü