KKTC Yükseköğretimi Afrika Tarafından Yakından Takip Ediliyor

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Yükseköğretimi Afrika Tarafından Yakından Takip Ediliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken Afrika ülkelerindeki atılımlarını sürdürmeye devam ediyor.

GAÜ, Fas Yetkili Temsilciliğini açmasının ardından Zimbabwe TP World Student Services ile KKTC yükseköğretiminin tanınması ve ülke üniversitelerine Afrika’dan öğrenci akışını sağlayacak önemli bir anlaşmaya imza attığı dönem sonunda Nijerya GAÜ Ofisi yetkilisi Praise Folaji Kıbrıs Yerleşkesi Karmi kampüs’te incelemelerde bulunarak yetkililer ile görüştü.

GAÜ Uluslararası Kampüsler Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Karmi Kampüs’te biraraya gelen Praise Folaji önemli açıklamalarda bulundu.

Praise Folaji : “Uluslararasılaşma Vizyonu İle Dünyaya Yayılan Kampüsler Tüm Yükseköğretim Öğrencilerine Önemli Fırsatlar Sunarken GAÜ’nün Farkını Ortaya Koyuyor.”

KKTC yükseköçğretim sisteminin GAÜ’nün Afrika’da sürdürdüğü çalışmalar ve atılımlar ile tüm Afrika tarafından tanınıp yakından takip edildiğini belirten Folaji, Kuzey Afrika ülkelerinden sonra GAÜ’nün diğer Afrika ülkelerinde de önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Uluslararasılaşma vizyonu ile dünyaya yayılan kampüslerin tüm yükseköğretim öğrencilerine önemli fırsatlar sunarken GAÜ’nün farkını ortaya koyduğunu vurgulayan Folaji, kürselleşen dünyada kıtalar arası kamopüslerde yükseköğretime devam etme fırsatının GAÜ’yü cazibe merkezi haline getirdiğinin altını çizdi. İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüsü ziyaret ettiğinin de hatırlatan Folaji, GAÜ’nün eğitim faaliyetleri ile KKTC yükseköğretiminin tüm Afrika tarafından yakından takip edildiğinin belirterek yükseköğretim sistemine olumlu etkilerinin önümüzdeki günlerde qaratarak devam edeceğinin sözlerine ekledi.
Asım Vehbi : “GAÜ 25 Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi ile Dünyanın Her Yerinde”

GAÜ Uluslararası Kampüsler Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, ziyarette yaptığı açıklamada yükseköğretimde sunulan hizmette en üst kaliteyi yakalamanın gerektiğini, bunun da, ders programları, öğretim yöntemleri, eğitmen ve kampüs kalitesi yanında uluslararasılaşma ile mümkün olduğunu dile getirdi. GAÜ’nün tüm dünyada tanınan diploması, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, eğitim süresince desteklenen İngilizce dil eğitimi, yetmişten fazla ülkeden öğrenci ve akademisyen grupları ve çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosuna da değinen Vehbi, öğrencilerine Kuzey Kıbrs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde eğitim imkanı sunan GAÜ’nün Uluslararası kimliği ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretiminde öncü ve otorite olduğunu vurguladı.

GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini dünyanın her yerine yaydığının altını çizen Vehbi, Fas Yetkili temsilciliği ardından Zimbabwe’li yetkililer ile imzalanan anlaşma ve Nijerya’daki gelişmelerin KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin Afrika’da tanınmasını sağladığını belirterek GAÜ’nün Afrika’da sürdürdüğü faaliyetlerin KKTC’ye gelen Afrikalı öğrenci akışına yapacağı katkının önemine dikkat çekti.