Doğuakdeniz ve Kibris Konulu Uluslararasi Konferans GAÜ’de Yarin Başliyor

Doğuakdeniz ve Kibris Konulu Uluslararasi Konferans GAÜ’de Yarin Başliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümleri tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz ve Kıbrıs : Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Bağlamında Geçmişten Günümüze İşbirliği ve Bütünleşme ana başlığı altında 15-16 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek uluslararası konferansa Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanı Ersin Tatar yanında ulusal ve uluslararası üniversitelerden bilim insanları bildiri sunacak.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Senato Kongre salonunda GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner'in açılış konuşması saat 10.00'da başlayacak konferansta 17 bildiri 4 oturumda sunulacak. Uluslararası Doğu Akdeniz ve Kıbrıs : Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Bağlamında Geçmişten Günümüze İşbirliği ve Bütünleşme konferansı değerlendirme oturumu ile sona erecek. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Senato Kongre salonunda 15-16 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek konferans halka açık olacak ve GAÜ TV'den canlı yayınlanacak.

Uluslararası Doğu Akdeniz ve Kıbrıs : Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Bağlamında Geçmişten Günümüze İşbirliği ve Bütünleşme konferansının oturum program ve oturum konu başlıkları şöyle:

15 Aralık 2010, Çarşamba - 1. gün

10.00 Açılış konuşması GAÜ Rektörü Prof.Dr. YILDIRIM ÖNER

I. Oturum - 10.00-13.00

Oturum Başkanı : GAÜ Rektör Yardımcısı - Doç. Dr. Sadık Ülker
"Jeopolitik ve Jeostrateji Açıdan Türkiye, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz "

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş
Bölgede Ekonomik, Askeri ve Siyasal Bütünleşme ve İşbirliği Olanakları "

Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakan Yardımcısı, Eski Dışişleri Bakanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, Sosyal Demokrat Halkçı Parti Eski Genel Başkanı, GAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi

Murat Karayalçın
"Kıbrıs Sorunu ve Bölge"

Gazi Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü, GAÜ Uluslarası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Hasan Ünal
"Karşılaştırmali Mali Analiz: Güney Kıbrıs ve KKTC"

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar

ÖĞLE ARASI: 13.00-14.00

II. Oturum - 14.00-17.00

Oturum Başkanı: GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Tülin Bodamyalı
"KKTC Bölgeni Eğitim, Turizm, Enerji ve Mali Merkezi Olabilir mi? KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün
"Bölgenin Karşılaştırmalı Politik Ekonomisi"

GAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı, Uluslarası İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr.Ercan Gündoğan.
"Bölgede Mali Piyasalar"

GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Osman Altay
"Bölgede Siyasal ve Ekonomik Krizlerin Yönetimi"

GAÜ Bankacılık ve Maliye Bölümü Başkanı Doç.Dr. Serdar Saydam

16 Aralık 2010, Perşembe - 2. gün

III. Oturum - 10.00-13.00

Oturum Başkanı : GAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr.

Serdar Gündoğan
"Doğu Akdeniz'in Ticaret Limanları"

GAÜDenizcilik ve Güverte Bölümü Başkanı, Lojistik ve Ulaşım Bölümü Başkanı kaptan Efdal Safel
"Kıbrıs'ın Haçlı Dönemi"

Bakü Devlet Üniversitesi Doç, Dr. Yegane Gozelova
"Kıbrıs ve Avrupa, Ticaret ve Çatışma: Akdeniz'in Merkezinde, Avrupa'nın Kıyısında?"

Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslarası İşletme ve Ticaret Bölümü öğretim görevlisi Dr. Alper Arısoy.
"İngiliz Krallığı'nda Kıbrıs"

Bakü Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Dr. Sani Hacıyev
"Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Çelişkili AB Üyeliği ve AB-Kıbrıs İlişkileri"

GAÜ Uluslarası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Dr. Hüseyin Işıksal