Türk Eğitim Uzmanlarından GAÜ’ye Tam Not

Haberler

GAÜ'DEN

Türk Eğitim Uzmanlarından GAÜ’ye Tam Not

Yükseköğretimde 25. yılını kutlayan Kıbrıs’ın ilk, Avrupa’nın en büyük Amerikan Üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), YÖK başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan ile 3 farklı kıtadan 200’ün üzerinde rektör ve üst düzey yükseköğretim yetkilisinin katıldığı “Uluslar arası Yükseköğretim Çalıştayı” (IHEW) ardından Türkiye’den 25 ilden 500’e yakın lise müdürü ve rehber öğretmenin katılımı ile gerçekleşen “21. Yüzyılda Yükseköğretime Yönelme Çalıştayı”nı Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te tamamladı.
“3 ADA TEK ÜNİVERSİTE” VİZYONUNA TÜRK EĞİTİMCİLERDEN TAM NOT

3 Ada Tek Üniversite Sloganı ile düzenlenen çalıştay Türkiye ve KKTC yükseköğretim sistemleri adına önemli sonuçları da doğurdu. Uluslararası Yükseköğretim Çalıştayı (IHEW) ve sonrasında kurulan YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın da onursal başkan olarak imza koyduğu Dünya Üniversiteler Birliği ile dünya yükseköğretimine yön veren GAÜ, “3 Ada Tek Üniversite” sloganı ile düzenlediği “21. Yüzyılda Yükseköğretime Yönelme Çalıştayı” sonrasında Türkiye ve KKTC yükseköğretmine yön verecek önemli çalışma ve projelere imza attı.
KONUK HEYET GAÜ VE KIBRIS’A HAYRAN KALDI

“21. Yüzyılda Yükseköğretime Yönelme Çalıştayı” Türk medyasında da geniş yankı uyandırdı. “3 Ada Tek Üniversite” sloganı ile yükseköğretimin devam ettiği Kıbrıs yerleşkesi Karmi Kampus ve İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampus yanında yakında eğitime başlayacak Asya Pasifik yerleşkesi Singapur Kampüsü yoğun ilgi görürken Türk medyası çalıştayı, 3 Ada Tek Üniversite, Türkiye Yükseköğretimin Adresinde Buluştu, Eğitimin Adresinde Yükseköğretim Çalıştayı, 500 Eğitim Uzmanı GAÜ’de, GAÜ ve Kıbrıs’a Hayran Kaldılar başlıkları ile dünyaya duyurdu.

500 kişilik konuk heyet KKTC yükseköğretim sistemi ve GAÜ’yü yakından tanıma fırsatı bulurken çalıştayın son gününde düzenlenen ada turu ile de turistik ve tarihi yerlerini de gezdiler.

Konuk heyette yer alan lise müdürleri ve eğitimcilerin çalıştay ve GAÜ ile ilgili düşünceleri GAÜ TV ve Karmi Haber Ajansı ile paylaştılar.

Oldukca kapsamlı bir organizasyon olduğunu belirten Türk Eğitimcileri “Biz bu kadar büyük bir organizyon beklemiyorduk. Girne herşeyden önce yaşanacak güzel bir kent ve GAÜ eğitim ve sosyal alanlarda sınırsız bir üniversite” dediler.

Kıbrıs’ı ilk defa gördüklerini ve herşeyin cok keyifli olduğunu belirten eğitimciler GAÜ’yü ve bölümlerini yerinde görmek ve tanımanın gercekten güzel olduğunu ve burs olanaklarını Türkiye’de bütün öğrencilerine anlatacaklarının altını çizdiler.

GAÜ’nün en büyük farkı öğrencilerin ingilizce problemlerini çözerek ülkelerine döndüklerini ifade eden eğitimciler “ Gelişen rekabetin fazla olduğu bir alanda bu öğrenciler GAÜ’nün fırsat kapılarını aralayacaklardır” dediler.