İnsan Haklarının Kıbrıs Coğrafyasındaki Konumu İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

İnsan Haklarının Kıbrıs Coğrafyasındaki Konumu İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te Dünya İnsan Hakalrı günü dolayısıyla düzenlenen İnsan Hakları Şenliği film gösterimi, atölye çalışmaları ve kermes ile başladı. 8-10 Aralık 2010 tarihleri arasında Karmi Kampüs’te çeşitli etkinliklerle gerçekeleşecek İnsan Hakları Şenliği Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından düzenlendi. Ayrıca İnsan Hakları Şenliğine Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı ve Mülteci Derneği de destek veriyor.
“Amacımız 21. Yüzyılda İnsan Haklarına Saygı Duyulması ve Gençlerin Böylesi bir Bilinç İle Bilgi Sahibi Olmaları” ”

İnsan Hakları Şenliğinin açılış seminerinde GAÜ öğrencileri ile biraraya gelen Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı ve Mülteci Hakları Derneği adına avukat Fatma Demirer, İnsan Haklarının tarihsel gelişim süreci ve ülkemizdeki konumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 12 ve 13. yüzyüldan beri sürekli gelişerek ve değişerek günümüze gelen İnsan Hakları kavramı ile ilgili günümüzde de kesin bir tanıma ulaşılamadığına dikkat çeken Demirer, İnsan Hakları tanımının anlamı, amacı, uygulama yöntemleri ve Kıbrıs coğrafyasındaki konumu ile ilgili bilgiler aktardı. İnsan Hakları ile ilgili çalışmalar yapan kesimlerin amacının 21. yüzyılda insan haklarına saygı duyulması ve gençlerin böylesi bir bilinç ile bilgi sahibi olmalarını da vurgulayan Demirer, Şenlik boyunca gösterilecek film ve belgeseler ile İnsan Hakları ihlaleri ve ilgili kavramların irdeleneceğinin altını çizdi.
“İnsan Haklarına Sahip Çıkmak Herkesin Görevi”

Organizasyon ile ilgili açıklama yapan GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale ise İnsan hakları ile ilgili sosyal duyarlılığı ve sorumluluğu artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekti. Günümüzde insan haklarının en hassas konulardan biri olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Kale, toplumu oluşturan bireyler olarak herkesin İnsan Hakları bilincini gençler arasında yaymak ve oluşturma görevi olduğunu ifade etti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te halka açık olarak seminer, müzik dinletisi, kermes açılışı ve Çit Filminin gösterimi ile başlayan İnsan Hakları Şenliğinin geriye kalan programı ise şöyle:
9.12.2010 Perşembe

10:00-17:00 Satış ve Kermes Standları
10:00 Film Gösterimi –GAÜ Karmi Kampüs Vision Center
‘’A Raisin in the Sun’’
13:30 Film Gösterimi – GAÜ Karmi Kampüs Vision Center
‘Phidelphia’’
16:00 Film Gösterimi- GAÜ Karmi Kampüs Vision Center
‘’Milk’’
10.12.2010 Cuma

10:00-17:00 Satış ve Kermes Standları
10:00 Film Gösterimi - GAÜ Karmi Kampüs Vision Center
‘’Gözlerimi de Al’
14:00-16:00 Müzik Dinletisi-Rektörlük Binası Önü