GAÜ Heyeti Karpaz Halkı İle Bir Araya Geldi

GAÜ Heyeti Karpaz Halkı İle Bir Araya Geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını Kutladığı 2014-2015 Akademik yılında yeni projelerine hız kesmeden devam ediyor.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığındaki GAÜ heyeti, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, KKTC Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ve aralarında Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Türkman Sencer ve İskele Milletvekili Hüseyin Alanlı’nında bulunduğu bir heyet ile GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Proje Ofisinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında,  GAÜ - Çevre Bakanlıgı Bal ormanları Projesi, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü`nün gelişim süreci ve GAÜ Arıcılık ve Araştırma Geliştirme Uygulama Merkezi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, GAÜ-Çevre Bakanlığı Bal Ormanı Projesi hakkında cennet Karpaz`ı insanlarında içinde yaşadığı eko sistemi bütünsel düşünerek, doğal güzelliklerini geliştirerek koruma altına alacaklarını, arıcılık konusunda Karpaz`ın adının tüm dünyaya duyurulmasının saglanacagı belirttildi. GAÜ Karpaz bal ormanı dahilinde hali hazırda 70.000 fidan ile ağaçlandırmanın süratle başladığını vurgulanan açıklamada, Karpaz Yaşam Kampü`sünün ise inşaat ve yatırım sürecinde dahil istihdam olanağı saglayarak gelişime çoktan katkıda bulunduğunu ve Eylül ayı itibari ile Mimarlık bölümü öğrencilerinin Kentsel tasarım derslerine Karpaz Yaşam Kampüsünde başlyacaklarının altı çizilerek, bu zamana kadar inşaat çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği vurgulandı.

GAÜ Arıcılık Araştırma Merkezi Direktörü Hüseyin Balkaya`nında yeni ürünleri olan arı sütü, polen, super mix, royal mix ürünleri kusunda bilgilendirmede bulundu bilgilendirme toplantısında, ana arı yetiştirme konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğinin, ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği vurgulandı.

Toplantının ardından GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın başkalığındaki ekip, Karpaz Yaşam Kampüsü inşaat alanında incelemelerde bulunarak, bal ormanı projesi kapsamında ağaçlandırılacak alanlarda tespitlerde bulundu.