EDUNIVERSAL EN İYİ ÜNİVESİTELERİ AÇIKLADI

Haberler

GAÜ'DEN

EDUNIVERSAL EN İYİ ÜNİVESİTELERİ AÇIKLADI

EDUNIVERSAL EN İYİ ÜNİVESİTELERİ AÇIKLADI

EN İYİ 100 UNİVERSİTE ARASINDA TEK TÜRK ÜNİVERSİTESİ OLARAK GAÜ GÖSTERİLDİ           

EDUNIVERSAL sıralamasında Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) dünyanın en iyi 100 yükseklisans programı veren en iyi 100 üniversite arasında tek Türk üniversitesi olarak yer aldı.

 

Avrupa Birliği’nin önde gelen yükseköğretimi denetleme ve akreditasyon kurumlarından EDUNIVERSAL tarafından  2014-2015 Akademik yılının en iyi yükseklisans programları sıralamasında Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan Yapı Yönetimi yükseklisans programı dünyanın en iyi ilk 100 yükseklisans programı arasında gösterildi.  

 

İşletme alanında dünyanın en iyi üniversiteleri ve programlarını değerlendiren Fransız kuruluş Eduniversal 2014-2015 yılında 30 dalda dünya çapında 4000 üniversite arasında en iyi master programlarını sıraladı. Eduniversal bilim sıralamasına göre Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan Yapı Yönetimi yükseklisans programı kendi dalında dünyanın en iyi ilk 100 master programı arasında yer aldı.  

 

GAÜ Dünya’nın En İyi Üniversiteleri Arasında

 

Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi 100 master programlarını listeleyen Eduniversal bu listede Amerika`dan University of Pennsylvania, New York University, Georgia State University, University of California`nın da içinde bulunduğu 28 üniversite, İngiltere`den London School of Economics (LSE), University of Glasgow ve Oxford Brookes üniversitesi dahil olmak üzere 12 üniversite, Çin`den 5 üniversite, Fransa`dan 5 üniversite, Avustralya`dan 4 Üniversite, Hollanda`dan 3 üniversite, Kanada`dan 3 üniversite, İtalya`dan 2 üniversite ile Suudi Arabistan’dan King Fahd Üniversitesi, İsrail Haifa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesini Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi yükseklisans eğitimi veren 100 üniversite listesinde gösterdi. 

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Eduniversal tarafından yayınlanan en iyi eğitim kurumları listesinin işletme ve yönetim alanında dünyaca geçerli bir değerlendirme olduğunu ve geçtiğimiz aylarda da İşletme Master programında yine benzer başarıyı yakaladıklarını belirterek, bu değerlendirme kriterlerinin; programların dünya çapında geçerliliği, programlarda eğitim gören öğrencilerin memnuniyeti ve mezunların başarıları olduğunu belirtti. Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi olarak 30’uncu yılını kutladıkları 2014-2015 akademik yılında birçok başarıya imza attıklarını ve küreselleşen dünyaya ayak uydurmak için sürekli gelişim içerisinde olduklarını belirtti. GAÜ’nün dünyanın önde gelen üniversiteleri ile birlikte aynı listede yer alıyor olmasının beklenen bir başarı olduğunu belirten Akpınar, GAÜ sayesinde KKTC’nin Akademik olarak tanınırlığının her geçen gün arttığını vurguladı.