Kıbrıs Havacılık Akademisi İçin GAÜ ve ALSIM Biraraya Geldi

Haberler

GAÜ'DEN

Kıbrıs Havacılık Akademisi İçin GAÜ ve ALSIM Biraraya Geldi

Girne Amerikan Üniveristesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında havacılık ve pilotaj alanında yeni adımlar atmaya devam ediyor.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Başkanlık ofisinde GAÜ Yönetim Kadrosu, Fransa merkezli uçuş simulatör firması ALSIM yetkilleri ile biraraya geldi. Görüşmeye GAÜ’den Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Cemile Esenyel ve Olgun Üstün, Hukuk Danışmanı Aral Doğu ve Uluslarası Havacılık Akademisi Teknik Koordinatör ve Başyerdersi Ögretmeni Sezai Demirseren katılırken, ALSIM  Türkiye Distributoru Sermed Temizkan ile ALSIM Fransa yöneticilerinden  Audrey Jeffroy katıldı.

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Kıbrıs Havacılık Akademi bünyesine yeni simulatör alımları için ALSIM VE GAÜ’nün bir araya geldiği, ALSIM yetkililerinin simulatörler hakkında bilgi verdiği belirtildi. Görüşmenin ardından GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Girne kampüs alanında incemelerde bulunan ALSIM yetkilileri, kampüs alanını çok beğendiklerini belirttikleri ve simulatör kurulumu ve havacılık eğitimi için kampüsün ideal olduğunu söyledikleri ifade edildi. İncelemeler sonunda simulatörlerin kurulacak yerlerin tespit edildiği ve planlandığı bildirilen açıklamada, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğü vurgulandı.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, geçtiğimiz aylarda da GAÜ bünyesinde bulunan Uluslararası Havacık Akademisi içinde ALSIM ile GAÜ’nün biraraya geldiği belirtilirken, küreselleşen dünyada havacılık sektörünün gelişmesi ve pilot ihtiyacının artması ile birlikte havacılık alanına ilgilinin arttığı ve bu doğrultuda ilerlemeye devam edeceklerini bildirildi. Akpınar, KKTC’de kurulu bir Üniversite tarafından ilk kez dünya standartlarında büyük bir oluşuma girildiğini belirtiği açıklamada, 4 adet yeni jenerasyon tek motor glass kokpit uçak, 1 adet yeni jenerasyon çift motor glass kokpit uçak ve 2 adet tek ve çok motorlu ileri seviye ALSIM EASA onaylı ve ALX ULTIMATE uçak simülatörü ile geleceğin lider pilotlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca Akpınar, GAÜ Pilotaj ve Havacılık bölümlerinin YÖK ve YÖDAK’tan alınan onayla birlikte eğitime başladığını belirtirken, eğitimlerin teorik kısmının GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde, pratik kısmının ise İstanbul’da bulunan Uluslararası Havacılık Akademisi’nde olmak üzere 2 adımda gerçekleşeceği, her iki merkezde de son teknoloji ürünü simülattörler ile pilotaj eğitiminin verileceğini ifade etti.