GAÜ’den Uluslararası Sınır Tanımayan Mimarlık Seminerleri

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Uluslararası Sınır Tanımayan Mimarlık Seminerleri

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin gelenekselleşen Cuma seminerlerinin dördüncü yılında dünyanın farklı ülkelerinden pratik ve akademik alanlarında çeşitli seminerler gerçekleşmeye devam ediyor.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen seminerde Oxford Brookes Üniversitesi, Sapienza Roma ve Floransa Üniversitelerinden davet edilen konuşmacılardan sonra dördüncü seminerinin konukları Uluslararası Sınır Tanımayan Mimarlık (Architecture Sans Frontieres International) örgütünün dünya başkanı Peter Newton ve Sınır Tanımayan Mimarlık İngiltere Şubesi kurucularından ve Oxford Brookes Üniversitesi öğretim görevlilerinden Melissa Kinnera konuşmacı olarak katıldı.

 

Peter Newton, Uluslararası Sınır Tanımayan Mimarlığın tarihini anlattıktan sonra, dünyanın farklı ülkelerinde kurulmuş olan Sınır Tanımayan Mimarlık örgütleri ve çalışmaları hakkında bilgi sundu. Peter Newton`un ardından Melissa Kinnear Sınır Tanımayan Mimarlık İngiltere oluşumu hakkında ve faaliyetleri hakkında bilgi sunarken, bu faaliyetlerin bilimsel temelleri ve mimarlık açısından önemine değindi. Kinnear, eğitim bağlamında ve özellikle mimarlık eğitimi bağlamında ele aldığı bu aktivizm çalışmalarından çeşitli örneklerle seminerine son verdi.

 

Seminerlerin ardından GAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri katılımlarından dolayı Peter Newton ve Melissa Kinnear`a teşekkürlerini sunarak katılımcılara teşekkür plaketlerini takdim etti.