Amerikan Future Kolej Yerli Malı Haftasını Kutladı

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Future Kolej Yerli Malı Haftasını Kutladı

Berova, “Ülkemizin Yerel Değerlerini Geleceğe; Çocuklara Emanet Ediyoruz”


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The Amerikan Future kolejde Yerli malının önemi, Yerli Malı Haftasında vurgulandı. Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova’da katıldı.

 

Tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, Yerli Malları Haftası; olarak da bilinen “Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası”;na hak ettiği önemi ve Yerli mallarının üretimini desteklemek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, öğrencilerde yerli malı bilinci oluşturmaya yönelik hafta boyunca etkinlikler yapılacağı, konuya ilişkin derslerin işleneceği ve çocukların özgün uygulamaların yer alacağını bildirdi.

 

Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova’nın da satanları gezdiği ve çocuklarla sohbet ettiği etkinlik sırasında Bakan Berova yaptığı kısa konuşmada “yerli mallarının yanında geleneksel tat ve dokuların bozulmadan gelecek nesillere de ulaştırılması gerektiğini” söyledi.

 

Kolej Müdürü Sevim Kayıkcı konuyla ilgili açıklama yaparak. ‘Bir insanın tüketim alışkanlıklarının ve tutumluluk kavramını benimseme sürecinin çocukluktan başlaması gerektiği gerçeğinden hareket eden bu hafta boyunca düzenleyeceğimiz faaliyetler ve uygulamalarla, öğrencilere yerli malının ne demek olduğunu, nasıl tanımlandığını kavratacak ve yerli ürünleri korumaya, tüketmeye ve bu bilinci yaygınlaştırmaya yönlendirecek. Amerikan Future Kolej olarak ülkemizin yerel değerlerini geleceğe; çocuklara emanet ediyoruz.`` dedi

 

The  Amerikan Future Kolej öğrencileri, Yerli Malı Haftası, etkinlik kapsamında kurulan yerli malı pazarında alışveriş yaparak yöresel lezzetler hakkında bilgi edindi. Yerel lezzetlerden yeme imkanı buldu. Kolej bahçesine kurulan pazara ailelerden de ilgi yoğundu.

 

Yerli malların tanıtımının yapıldığı stantlarda yöresel el işleri de tanıtıldı. Geleneksel işlerden hasır sandalye yapım, sesta yapımı, seramik üretimi, ipek kozası işleri, ayakkabı yapımı gibi yaşatılan el sanatlarının da tanıtımları gerçekleştirildi.

 

Sandalye yapımı öğrencilerin dikkatini çekerken hasır bir sandalye nasıl yapılır ustalarından öğrendiler. Kullanılan malzeme ve dokumasıyla ilgili detaylı bilgi aldılar. Öğrencilerin çok dikkatini çekti. Ailelerinde katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler yerel giysilerle maniler okundu. Kıbrıs türküleriyle tüm öğrenciler coşkulu bir gün geçirdi.