GAÜ’nün Uzak Asya’da Etkisi Genişliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün Uzak Asya’da Etkisi Genişliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken 25. yılında “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlandığı 2010-2011 akademik yılı içerisinde imzaladığı uluslararası akademik işbirliği anlaşmaları ile de Uzak Asya’da etkisini genişletiyor.

KKTC ve yükseköğretim yapısı ile üniversite sistemini 3 kıtaya yaydığı kampüsler ve uluslararası 112 üniversite ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile 25 yıldır dünyaya tanıtan GAÜ son olarak Uzak Asya’nın önemli üniversitelerinden Bangkok Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı. Akademik işbirliği, akademisyen ve öğrenci değişim programı yanında ortak bilimsel projeleri de gerçekleştirecek anlaşmaya GAÜ adına imza koyan Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Asım Vehbi . “KKTC ve Bilim Adası Kuzey Kıbrıs’ın Tanıtılmasına GAÜ 25 yıldır Bilimsel Bilgi Üreterek Katkı Koyuyor.”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, imzalanan anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada Yükseköğretimde sunulan hizmette en üst kaliteyi yakalamanın gerektiğini, bunun da, ders programları, öğretim yöntemleri, eğitmen ve kampüs kalitesi yanında uluslararasılaşma ile mümkün olduğunu dile getirdi. GAÜ’nün tüm dünyada tanınan diploması, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, eğitim süresince desteklenen İngilizce dil eğitimi, yetmişten fazla ülkeden öğrenci ve akademisyen grupları ve çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosuna da değinen Vehbi, Karmi, Canterbury ve Singapur kampüslerinde eğitim imkanı sunan GAÜ’nün Uluslararası kimliği ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretiminde öncü ve otorite olduğunu vurguladı.
“İngiltere Kampüsü Önemli Fırsatlar Sunuyor, Singapur Kampüsü Hazır”

GAÜ yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı akademik yıl içerisinde eğitime başlayan İngiltere Canterbury Kampüsü’nün yükseköğretim adına önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Vehbi, GAÜ Jenerik Kampüsleri ve 2010-2011 akademik yılında eğitime başlayacak Asya Pasifik yerleşkesi Singapur Kampüsü ile de GAÜ’nün “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonunu gerçekleştirerek 3 kıtada yükseköğretime bilimsel bilgi birikimi ile yön verecek uluslararasılaşma olgusunu tamamlayan bir dünya üniversitesi olmasının önemine dikkat çekti. GAÜ’nün Kıbrıs’ın ilk üniversitesi ve Avrupa’nın en büyük Amerikan üniversitesi olduğunu da hatırlatan Vehbi, 3 kıtada öğrenim görme fırsatını kendi kampüsleri yanında imza koyduğu uluslararası akademik işbirliği anlaşmaları ile de dünya ölçeğine yayarak öğrencilerine küresel eğitimin kapılarını açan GAÜ’nün, kampüsleri ve imzaladığı akademik anlaşmaların ülke ve üniversitelerinin tanıtımı için öneminin kamuoyu tarafından göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

KKTC ve bilim adası Kuzey Kıbrıs’ın tanıtılmasında GAÜ’nün bilimsel bilgi üreterek ve dünya yükseköğretimine yön veren atılımları ile 25 yıldır katkı koyduğunun altını çizen Vehbi, imzalanan anlaşma ile her iki üniversitenin değişim programı kapsamında öğrencilerine burslar da vereceğini ifade etti.